Πέμπτη 28 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δεν έχουν τσίπα πάνω τους...

Παπαγεωργίου Βασίλης

Σαν άξιο δεκανίκι της κυβέρνησης εμφανίστηκε στη χτεσινή συγκέντρωση των απεργών απ' τον κλάδο του Φαρμάκου κι άλλους συναφείς, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιατρικών Επισκεπτών (ΠΟΙΕ) και στέλεχος της ΠΑΣΚΕ Γερ. Κονιδάρης, προβάλλοντας σε όλο της το «μεγαλείο» τη σήψη του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Υιοθετώντας πλήρως τις προτάσεις των «κοινωνικών εταίρων» (περί «εξορθολογισμού των δαπανών», «αναλογιστικών μελετών» κτλ.), την επιχειρηματολογία, δηλαδή, με την οποία κυβέρνηση, ΣΕΒ και ΓΣΕΕ μεθοδεύουν την πλήρη «ανατίναξη» της Κοινωνικής Ασφάλισης και προσπερνώντας ως κάτι ...φυσιολογικό την καταλήστευση των Ταμείων (δε φτάνει - λέει - να μιλάμε με το γενικό σύνθημα «δώστε πίσω τα κλεμμένα»), έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει πως, από το να μένουν τα χρήματα ...«έτσι», είναι προτιμότερο να τζογάρονται στο Χρηματιστήριο!

Δε δίστασε μάλιστα - έχοντας προκαλέσει, ήδη, την οργή των εργαζομένων - ακόμα και να ...περηφανευτεί (!) για το ότι η πλειοψηφία της ΠΟΙΕ πρωτοστατεί στην ίδρυση επαγγελματικού ταμείου (φροντίζουμε, λέει, για ...τις επόμενες γενιές). Καταντάει, δηλαδή, μακρύ χέρι του κεφαλαίου, δυναμιτίζοντας τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης, επιταχύνοντας την πλήρη ιδιωτικοποίησή της, επεκτείνοντας την αρχή της «ανταποδοτικότητας».

Πώς να μην αναρωτιούνται μετά οι εργαζόμενοι, αν τέτοιοι εκπρόσωποι είναι όντως συνδικαλιστές;.. Αφού κάθε τους φράση είναι ύμνος στο συμφέροντα των εργοδοτών...


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ