Πέμπτη 28 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Βασικό κριτήριο ψήφου το θέμα «Παιδεία»

Σε συγκέντρωση στην Γκράβα μίλησε χτες το απόγευμα η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Πολλά μονοπωλιακά συγκροτήματα καραδοκούν να μπουν στην αγορά που διαμορφώνεται στο χώρο της Παιδείας, από τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις που ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει η ΝΔ. Η εργατική τάξη, ο λαός δεν πρέπει να το επιτρέψει.

Τα παραπάνω σημείωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας χτες βράδυ σε συγκέντρωση που διοργάνωσαν οι Κομματικές Οργανώσεις Εκπαιδευτικών του 5ου-6ου Διαμερίσματος της ΚΟΑ του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στην Παιδεία, στο κατάμεστο θεατράκι του σχολικού συγκροτήματος της Γκράβας, όπου μετά το πέρας της ομιλίας οι συγκεντρωμένοι είχαν την ευκαιρία να καταθέσουν ερωτήματα και να αναπτύξουν διάλογο με την Αλέκα Παπαρήγα.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ξεκίνησε την ομιλία της σημειώνοντας την τεράστια σημασία που αποδίδει το Κόμμα στο ζήτημα της Παιδείας, καθώς όπως είπε, η πολύπλευρη και ουσιαστική μόρφωση του λαού είναι προϋπόθεση για να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις της πάλης. Εκτενώς αναφέρθηκε στις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις τονίζοντας πως στόχος τους δεν είναι μόνο η κερδοφορία του κεφαλαίου που δραστηριοποιείται στον τομέα της Παιδείας, αλλά και η ιδεολογική χειραγώγηση του λαού, η διαμόρφωση ενός ανθρώπου που από νωρίς θα εμπεδώσει αντιδραστικές απόψεις κι ανορθολογικό τρόπο σκέψης.

Η ομιλήτρια τόνισε την ανάγκη ο λαός να μην συμβιβάζεται πια με την πραγματικότητα, να πληρώνει πανάκριβα για κάτι που είναι δικαίωμά του. Αυτό σημείωσε είναι ένα ζήτημα πάλης. Το δεύτερο αφορά στο περιεχόμενο και το αποτέλεσμα των σπουδών και το τρίτο αφορά στο δικαίωμα όλων στη μόρφωση αφού για το ΚΚΕ δικαίωμα στην κατάκτηση της γνώσης έχει και ο οικοδόμος και ο υδραυλικός, συνολικά η εργατική τάξη.

Η Αλέκα Παπαρήγα σ' άλλο σημείο της ομιλίας της αναφέρθηκε στα υπαρκτά προβλήματα στο χώρο της Παιδείας τονίζοντας ότι αυτά γίνονται το πρόσχημα για την επιβολή των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων. Ανέφερε π.χ. ότι για την ανεργία δεν ευθύνεται η αδυναμία του εκπαιδευτικού συστήματος να παράγει δυναμικό ικανό να βρει δουλιά, η ανεργία είναι πρόβλημα της ίδιας της καπιταλιστικής οικονομίας.

Τόνισε την ανάγκη το θέμα Παιδεία να αποτελέσει ένα από τα βασικά κριτήρια ψήφου στις Δημοτικές και Νομαρχιακές Εκλογές με την οποία μπορεί και πρέπει να καταδικαστεί η πολιτική που τη θέλει προσαρμοσμένη στις ανάγκες της καπιταλιστικής αγοράς.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ απηύθυνε ιδιαίτερο κάλεσμα στους εκπαιδευτικούς, να συμβάλουν στην ενημέρωση του κόσμου για τις αλλαγές που συντελούνται και πού αυτές αποσκοπούν, ενώ υπογράμμισε ότι η ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος του κλάδου δεν μπορεί να ασχολείται μόνο φιλολογικά με τα θέματα αυτά αλλά θα πρέπει να τα εντάξει στην πάλη μαζί με τα αιτήματα για οικονομική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών.

Καταλήγοντας η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε την ανάγκη να υπάρξουν συνεχείς αγώνες που ν' ανοίγονται στο υπόλοιπο κίνημα, να επικοινωνούν με τους γονείς και να διεξάγονται και μέσα στα σχολεία όπως και την ανάγκη η εργατική τάξη στο σύνολό της να παλέψει και για ενιαίο δωδεκάχρονο σχολείο, δημόσιο και δωρεάν ένα σχολείο που θα διαμορφώνει ολοκληρωμένες προσωπικότητες, θα προσφέρει ουσιαστική μόρφωση και επαγγελματική αποκατάσταση.

«Είναι ανοιχτός λογαριασμός. Παιδεία - Εργασιακά είναι σαν το νύχι με το κρέας», υπογράμμισε κλείνοντας την ομιλία της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ