Πέμπτη 28 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΟΥΦΛΙΑ
Βάζει πλάτη αλλά... πλαγίως

Απέφυγε χτες το ΠΑΣΟΚ, διά στόματος Ν. Αθανασάκη, να αποδοκιμάσει την πρόταση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ για την κατάργηση της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης στο Δημόσιο, ενώ έδωσε τη συγκατάθεσή του για την προώθηση ενός ακόμα πιο αντιδραστικού εκλογικού συστήματος, μέσα από την επικείμενη συνταγματική αναθεώρηση.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας την πρόταση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά για αλλαγή του εκλογικού συστήματος, επανέφερε την πρόταση που είχε κάνει ο Γ. Παπανδρέου από τις 10 Μάη του 2006, η οποία κινείται ακριβώς στην ίδια αντιδραστική λογική. Τότε ο Γ. Παπανδρέου αναφερόμενος στο εκλογικό σύστημα είχε σημειώσει: «Σταθερή επιδίωξή μας είναι η αναζήτηση ενός συστήματος καλύτερης αντιπροσώπευσης, ενός εκλογικού συστήματος που θα αξιοποιεί την εμπειρία άλλων ευρωπαϊκών κρατών, συνδυάζοντας την εκλογή με σταυροδοσία και την εκλογή με λίστα, συνδυάζοντας μονοεδρικές και ευρείες Περιφέρειες».

Μάλιστα, ο Ν. Αθανασάκης, τόνισε ενισχύοντας και την πρόταση του Γ. Σουφλιά, ότι πρόκειται για «ένα θέμα που απασχολεί και πιστεύουμε ότι πρέπει να είναι ένα στοιχείο του δημόσιου διαλόγου, γιατί υπάρχει πράγματι βάση για ένα τέτοιο διάλογο, που αφορά το πολιτικό μας σύστημα». Την πλήρη ταύτιση του ΠΑΣΟΚ με τις κυβερνητικές πολιτικές επιδιώξεις για την αλλαγή του εκλογικού συστήματος, ο Ν. Αθανασάκης προσπάθησε να την εμφανίσει σαν ένα πεδίο στο οποίο δεν υπάρχουν «αναγκαστικά οι ίδιες απόψεις».

Παράλληλα, ο Ν. Αθανασάκης, όταν κλήθηκε να σχολιάσει την πρόταση του Γ. Σουφλιά για κατάργηση των παρατάξεων και της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης στο δημόσιο τομέα, ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ «δεν έχει τις ίδιες απόψεις με αυτά που λέει ο κ. Σουφλιάς», αποφεύγοντας όμως να αποδοκιμάσει τη συγκεκριμένη πρόταση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ