Πέμπτη 28 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ευρωενωσιακή «πλύση εγκεφάλου»...

Παπαγεωργίου Βασίλης

Συνεχίζεται η επιχείρηση της κυβέρνησης να χειραγωγήσει τις νεανικές συνειδήσεις, χρησιμοποιώντας το εκπαιδευτικό σύστημα. Σ' αυτή την κατεύθυνση κινείται και ο πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός που διοργανώνεται στα Λύκεια όλης τη χώρας και απευθύνεται στους μαθητές της Β΄ Λυκείου με αφορμή την επέτειο των 25 χρόνων από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να εκφράσουν την άποψή τους για το μέλλον της Ελλάδας στην ΕΕ και για την εξέλιξη της ΕΕ στο παγκόσμιο στερέωμα. Κι αν περίμενε κανείς ότι θα την εκφράσουν ελεύθερα τη γνώμη τους, γελιέται αφού οι διοργανωτές, υπό το φόβο του «παραστρατήματος» των μαθητών από τον ευρωενωσιακό δρόμο, τους υποχρεώνουν στην τοποθέτησή τους να πάρουν υπόψη τα στοιχεία μιας έρευνας που οι ίδιοι έκαναν - και η οποία έρχεται σε αντίθεση με άλλες μετρήσεις στα πλαίσια του ευρωβαρόμετρου - τα οποία παρουσιάζονται στο «θέμα» του διαγωνισμού, σαν δεδομένα και, εν πολλοίς, αναντίρρητα και αδιαπραγμάτευτα. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτής της έρευνας, με βάση τα οποία καλούνται να γράψουν οι μαθητές, η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι, όχι μόνο ευχαριστημένη, αλλά κατενθουσιασμένη από την ΕΕ!

Είναι ξεκάθαρος, λοιπόν, ο στόχος, η «εμφύτευση» στο μυαλό των νέων της «τυφλής πίστης» στα «ευρωενωσιακά ιδεολογήματα». Κι όσο υπάρχουν νέοι που δεν «τσιμπάνε» στην «ευρωενωσιακή προπαγάνδα» κι αντιστέκονται στην επιχείρηση υποταγής τους στους κανόνες του καπιταλιστικού συστήματος, τόσο εντείνονται οι προσπάθειες για «πλύση εγκεφάλου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ