Πέμπτη 28 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ψηφοθηρία...

Με αφορμή πρόσκληση που έστειλαν οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά και Γ. Μίχας σε αντιστασιακούς, για να προσέλθουν σε εκδηλώσεις, που οργάνωσαν οι ίδιοι ενόψει εκλογών, προκειμένου να τους δώσουν αντιστασιακά μετάλλια, η ΠΕΑΕΑ σχολιάζει:

«... Φαίνεται ότι το ΠΑΣΟΚ γύρισε το ημερολόγιο στο 1981 και πιο πριν, ενθυμούμενο παλιές δόξες. Κάνει πως αγνοεί τις ενέργειες σε βάρος των αντιστασιακών και της Εθνικής Αντίστασης και τους θυμήθηκε κατά σύμπτωση(;) τις παραμονές των Δημοτικών - Νομαρχιακών εκλογών.

Χρειάστηκαν είκοσι ολόκληρα χρόνια για να ξαναφρεσκάρετε τη μνήμη σας; Εμείς οι αντιστασιακοί της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης δεν ξεχνάμε τη διάσπαση της Ενιαίας ΕΑ από το μεγάλο αρχηγό σας Ανδρέα Παπανδρέου. Δεν ξεχνάμε τα κριτήρια αναγνώρισης των αντιστασιακών και απονομής σ' αυτούς πενιχρών συντάξεων οι οποίες, στην πορεία, κόπηκαν χωρίς αιτία και αφορμή π.χ. από αγρότες, όπως και το 15%, για δήθεν λόγους αντοχής της οικονομίας και άλλα φαιδρά... Κι αυτό ενώ συνεχίζουν να απολαμβάνουν τις παχυλές συντάξεις τους οι δήθεν "αντιστασιακοί" - για να μην πούμε συνεργάτες των κατακτητών και μάλιστα με νόμους και διατάγματα της Χούντας. Και ποια η στάση του ΠΑΣΟΚ γι' αυτές τις περιπτώσεις; Σιωπηρή ανοχή και συμφωνία... Δικαιολογημένα, λοιπόν, η ΠΕΑΕΑ καλεί τα μέλη της να μην προσέρχονται οι ίδιοι ή οι συγγενείς τους, σε τέτοιες εκδηλώσεις που γίνονται για ψηφοθηρία και είναι κοροϊδία και τίποτε περισσότερο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ