Πέμπτη 28 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
65 ΧΡΟΝΙΑ ΕΑΜ
Τα ιδανικά του ΕΑΜ παραμένουν επίκαιρα

Στην εκδήλωση χαιρέτισαν ο Σπ. Χαλβατζής, υποψήφιος δήμαρχος με τη «Συμπαράταξη για την Αθήνα», και ο Γ. Μαυρίκος, υποψήφιος της ΝΑΣ για την υπερνομαρχία Αθήνας - Πειραιά

Πιστοί στο ραντεβού τους με την Ιστορία, οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης συγκεντρώθηκαν χτες το απόγευμα στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθήνας για να τιμήσουν την 65η επέτειο από την ίδρυση του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου (ΕΑΜ), που διοργανώθηκε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αντιστασιακών Οργανώσεων (ΠΟΑΟ). Σε μια χρονική συγκυρία, όπου στο εσωτερικό της χώρας τα λαϊκά δικαιώματα κατακρεουργούνται και οι ιμπεριαλιστικές χώρες επεμβαίνουν κατά ολόκληρων λαών και χωρών, παραβιάζοντας κάθε έννοια του διεθνούς δικαίου, οι μπαρουτοκαπνισμένοι αγωνιστές της Εθνικής μας Αντίστασης ύψωσαν ξανά τα τιμημένα λάβαρα του ΕΑΜ, δηλώνοντας ότι παραμένουν στην πρώτη γραμμή του αγώνα, πιστοί στις αξίες και τα ιδανικά που ενέπνευσαν έναν ολόκληρο λαό ενάντια στη χιτλεροφασιστική κατοχή.

Η εκδήλωση άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό του Χρ. Τσιντζιλώνη, εκ μέρους της ΠΟΑΟ. Ακολούθησε ο χαιρετισμός του εκπροσώπου της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθήνας, Π. Κοντού, ο οποίος χαρακτήρισε τιμή για το Πανεπιστήμιο τη φιλοξενία της χτεσινής εκδήλωσης. Ο Ευάγγελος Μαχαίρας, αξιωματικός του ΕΛΑΣ, επίτιμος πρόεδρος του ΔΣΑ και του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης, στην ομιλία του, χαρακτήρισε τις επικείμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές ως μία πρώτης τάξης ευκαιρία στον ελληνικό λαό, να καταδικάσει τις δουλοπρεπείς και υποταγμένες στη διεθνή και ντόπια οικονομική ολιγαρχία πολιτικές δυνάμεις και ν' ανοίξει το δρόμο για την πραγμάτωση των ιδανικών του ΕΑΜ.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και χαιρέτισε ο Σπ. Χαλβατζής, υποψήφιος δήμαρχος με τη «Συμπαράταξη για την Αθήνα», τονίζοντας: «Σήμερα πραγματική τιμή στην Εθνική Αντίσταση, τιμή στο ΕΑΜ, είναι η συνεχής προσπάθεια για ανάπτυξη της λαϊκής πάλης, η ενίσχυση των αγωνιστικών ψηφοδελτίων της "Συμπαράταξης για την Αθήνα" και της ΝΑΣ σε όλη τη χώρα, που στηρίζονται από το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, την Κομμουνιστική Ανανέωση, την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών. Τιμή στους ΕΑΜίτες, στους ΕΛΑΣίτες, στους ΕΠΟΝίτες είναι η καταδίκη της πολιτικής των υποψηφίων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, αλλά και του ΣΥΝ, η ακόμα πιο αποφασιστική στήριξη των αγωνιστικών ψηφοδελτίων».

Στη συνέχεια, στο βήμα της εκδήλωσης ανέβηκε ο Γ. Μαυρίκος, υποψήφιος της ΝΑΣ για την υπερνομαρχία Αθήνας - Πειραιά, ο οποίος κάλεσε τους παρευρισκόμενους να πρωτοστατήσουν με την πείρα τους στην προβολή και ενημέρωση για τα αιτήματα και τα προγράμματα των αγωνιστικών συνδυασμών σε κάθε δήμο και νομαρχία. «Δίνουμε έναν άνισο αγώνα, τόνισε, αφού ο δικομματισμός μέσα από τα κρατικά και τα ιδιωτικά κανάλια προσπαθούν να διαστρεβλώσουν τις θέσεις μας. Εχουμε συνηθίσει στα δύσκολα, και ιδιαίτερα εσείς έχετε θεωρήσει την αγωνιστική σας ταυτότητα σε φουρτούνες και σε τρικυμίες. Και πιστεύουμε ότι σήμερα μπορείτε να μπείτε στην πρώτη γραμμή του αγώνα, σε κάθε μέρος που ζει και εργάζεται ο λαός για την προβολή των θέσεων των αγωνιστικών ψηφοδελτίων».

Μετά το τέλος των ομιλιών, ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα από το μουσικό σύνολο της ΚΝΕ, με τα τραγούδια της Εθνικής Αντίστασης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πολύτιμη επαναστατική γνώση για τους σημερινούς αγώνες (2010-09-28 00:00:00.0)
Οι Αντιστασιακοί τιμούν την Απελευθέρωση (2008-10-14 00:00:00.0)
Εκδήλωση για το ΕΑΜ (2006-09-26 00:00:00.0)
Εκδήλωση για το ΕΑΜ (2006-09-23 00:00:00.0)
Σήμερα η εκδήλωση στο Γοργοπόταμο (2005-12-04 00:00:00.0)
Συγκέντρωση στα Προπύλαια για την ίδρυση του ΕΑΜ (2005-09-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ