Πέμπτη 28 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ «ΜΕΒΓΑΛ»
Αλληλοκατηγορίες μακριά από την ουσία

Αλληλοκατηγορίες χτες στη Βουλή ανάμεσα στην κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ, για το ποιος ευνοεί την κερδοσκοπία στην αγορά, την ίδια στιγμή που οι δύο άφηναν στην μπάντα την ουσία, που είναι η πολιτική που ακολουθεί η σημερινή κυβέρνηση ως συνέχεια των προηγούμενων, που δεν είναι άλλη από την «αποθέωση» της αγοράς και τη θεοποίηση του καπιταλιστικού κέρδους.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Δ. Σιούφας, μιλώντας σε κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Θεσμών - Διαφάνειας και Παραγωγής - Εμπορίου με αφορμή την υπόθεση της ΜΕΒΓΑΛ έκανε λόγο για ανεύθυνη συκοφαντία και επιχείρηση λάσπης εναντίον του, που εκπορεύεται από τον ίδιο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Επιχειρώντας να απαντήσει στις κατηγορίες ότι έχει μετατρέψει σε «παραμάγαζό του» την Επιτροπή Ανταγωνισμού, επικαλέστηκε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία όλα σχεδόν τα σημερινά μέλη της Επιτροπής καθώς και ο πρόεδρός της είχαν χρησιμοποιηθεί και από υπουργούς του ΠΑΣΟΚ σε διάφορες υπεύθυνες θέσεις. Είπε επίσης ότι η αύξηση των μελών της Επιτροπής από εννιά σε 11 ψηφίστηκε στη Βουλή και από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Για τον διευθυντή της Επιτροπής Π. Αδαμόπουλο, που συνελήφθη για εκβιασμό, ο υπουργός είπε ότι υπέγραψε το διορισμό του γιατί ήταν ομόφωνη η πρόταση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την τοποθέτησή του και επειδή ήταν ένα άριστο στέλεχος, που δεν είχε δώσει καμία αφορμή.

Ο Δ. Σιούφας υιοθέτησε ουσιαστικά τις καταγγελίες Τζουμάκα για το καρτέλ στη γαλακτοβιομηχανία λέγοντας ότι το 1997 ως υπουργός Γεωργίας είχε συντάξει σχετική επιστολή προς την υπουργό Ανάπτυξης Β. Παπανδρέου, αλλά τελικά το μόνο αποτέλεσμα ήταν να χάσει τη θέση του υπουργού ο Στ. Τζουμάκας. Κατήγγειλε επίσης ότι λίγες μέρες πριν τις εκλογές η προηγούμενη κυβέρνηση υπέγραφε αναθέσεις εκατομμυρίων ευρώ για διάφορα διαφημιστικά πακέτα. Ισχυρίστηκε δε ότι με τη σημερινή κυβέρνηση όλες οι καταγγελίες εξετάζονται, επιβάλλονται όταν πρέπει τα σχετικά πρόστιμα ή στέλνονται οι υποθέσεις στον εισαγγελέα.

Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, οι βουλευτές του έκαναν λόγο για επίθεση του Δ. Σιούφα στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και ισχυρίστηκαν ότι επί των ημερών τους γινόταν έλεγχοι και επιβάλλονταν πρόστιμα σε όσες εταιρείες παρανομούσαν. Επικέντρωσαν δε την κριτική τους απλώς σε διάφορες υποθέσεις διπλοθεσίας στο Δημόσιο στελεχών της σημερινής κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Σ. Ζησιμόπουλος, στην τοποθέτησή του αρκέστηκε να κάνει μια αναφορά στα όσα προηγήθηκαν της σύλληψης των τριών για την υπόθεση της ΜΕΒΓΑΛ και είπε ότι ο συλληφθείς Π. Αδαμόπουλος, στέλεχος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη του λόγω των σπουδών του και της προϋπηρεσίας σε συναφείς τομείς. Ισχυρίστηκε δε ότι ορισμένα Μέσα Ενημέρωσης με αφορμή την υπόθεση της ΜΕΒΓΑΛ «προσπαθούν να απαξιώσουν την Επιτροπή Ανταγωνισμού».

Η χτεσινή κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Θεσμών - Διαφάνειας και Παραγωγής - Εμπορίου δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι για να μην ασχοληθεί με το θέμα αυτόνομα η Επιτροπή Θεσμών, δήλωσε στην αρχή της συνεδρίασης ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ