Πέμπτη 28 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Δημο(σ)κόποι και ΜΜΕ

Οτι οι δημοσκοπήσεις χρησιμοποιούνται ως μέσο χειραγώγησης της κοινής γνώμης είναι γνωστό και απολύτως «επικυρωμένο» από την εμπειρία των προηγούμενων εκλογικών αναμετρήσεων. Οτι τα ΜΜΕ πρωτοστατούν στο ίδιο παιχνίδι, επίσης είναι δεδομένο. Η διαφορά είναι ότι σε τούτες τις εκλογές, το έχουν παρακάνει.

*

Εξηγούμαστε: Οι ίδιοι που κάνουν τα αδύνατα δυνατά ώστε να προσανατολίσουν και να εγκλωβίσουν την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση στα τόσο «βολικά» όρια του δικομματισμού, είναι οι ίδιοι που στις προηγούμενες δημοσκοπήσεις τους μας έλεγαν ότι ο ελληνικός λαός αποδοκιμάζει (με συντριπτικά ποσοστά, μάλιστα) τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και τη ΝΔ (σε ποσοστά άνω του 70%) για εκείνα ακριβώς τα θέματα που άπτονται της «μικρής πολιτικής», όπως θέλουν να βαφτίζουν τα ζητήματα που σχετίζονται άμεσα με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Πώς γίνεται τώρα, οι ίδιοι αυτοί δημο(σ)κόποι και τα φιλικά στο δικομματισμό ΜΜΕ, να «πριμοδοτούν» τους υποψηφίους του δικομματισμού με τόσο υψηλές «προτιμήσεις» στα «ευρήματα» των σφυγμομετρήσεών τους γύρω από τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, μόνο από τα εγχειρίδια των «κατασκευαστών» πολιτικής συμπεριφοράς μπορεί να απαντηθεί...

*

Ταυτόχρονα, δε θέλει και πολύ ιδιαίτερες γνώσεις στην ...ανάγνωση δημοσκοπήσεων ή στην παρακολούθηση των τηλεοπτικών πραγμάτων, για να διαπιστώσει κανείς το «δικομματικόν» και «δίπορτον» του πράγματος. Ενα παράδειγμα αρκεί: Εκείνοι που κάνουν τα πάντα για να βγάλουν δήμαρχο Αθήνας τον κ. Κακλαμάνη, είναι εκείνοι που την ίδια στιγμή κάνουν τα πάντα για να βγάλουν δήμαρχο Πειραιά τον κ. Φασούλα. Με το ένα χέρι νίβουν τη ΝΔ, με το άλλο χέρι το ΠΑΣΟΚ και με τα δυο μαζί το πρόσωπο της «γαλαζοπράσινης» καθεστηκυίας πολιτικής «τάξης»...

*

Εκεί που η τακτική τους καθίσταται εξοργιστική, είναι η «επιμέλεια» με την οποία πασχίζουν να «εξαφανίσουν» τις ριζοσπαστικές δυνάμεις από τις εκλογές. Αν μιλήσουμε για «διατεταγμένη» αποστολή, ίσως βρεθούν ορισμένοι που θα μας ζητήσουν να προσκομίσουμε ...στοιχεία. Γι' αυτό θα περιοριστούμε σε όλα εκείνα τα εξόφθαλμα «μαργαριτάρια» τους που μας επιτρέπουν να αποδείξουμε ότι οι εμπνευστές αυτής της επιχείρησης είναι επιεικώς αστείοι.

Δέστε: Οσοι δημο(σ)κοπούν και όσοι θέλουν να τηλεκατευθύνουν την εκλογική συμπεριφορά των ψηφοφόρων, πασχίζουν να μας πείσουν ότι οι μισοί από τα μέλη, τους οπαδούς, τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ, στις ερχόμενες εκλογές θα ψηφίσουν οτιδήποτε άλλο (!) εκτός από τον Σπ. Χαλβατζή (στο Δήμο Αθήνας), τον Γ. Μαυρίκο (στην υπερνομαρχία Αθήνας - Πειραιά), την Ελπίδα Παντελάκη (στο Δήμο Πειραιά), τον Αγ. Σαχίνη (στο Δήμο Θεσσαλονίκης), τον Γιάννη Ζιώγα (στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης)!

Εν ολίγοις: Αγαρμπα πράγματα. Και τόσο γελοία...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Κι όποιος δεν καταλαβαίνει...» (2010-11-16 00:00:00.0)
Συνεχίζουμε τη μάχη (2006-10-19 00:00:00.0)
Οι δικές μας δημοσκοπήσεις... (2003-06-10 00:00:00.0)
Τα ΜΜΕ φιμώνουν και παραπλανούν (2002-07-03 00:00:00.0)
Ο λαός «τέλειωσε», έρχονται οι... «ειδικοί»! (2002-03-03 00:00:00.0)
«Μαγειρεμένες» δημοσκοπήσεις (2000-03-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ