Κυριακή 12 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Μαγειρεμένες» δημοσκοπήσεις

Ηδιαπίστωση, ότι οι δημοσκοπήσεις αποσκοπούν στη χειραγώγηση του εκλογικού σώματος και όχι στην αντικειμενική καταγραφή των όποιων τάσεων της στιγμής, επιβεβαιώνεται και πάλι στην τωρινή προεκλογική περίοδο, όπου οι δημοσκοπήσεις κάνουν θραύση. Κι ενώ όλες ανεξαίρετα εμφανίζονται περίπου ίδιες, για κάθε μία στήνεται ολόκληρη επιχείρηση προβολής της. Μόλις το ΜΜΕ, που την παράγγειλε την ανακοινώσει, αμέσως, σύσσωμα τα υπόλοιπα - κρατικά και ιδιωτικά - αναλαμβάνουν να την αναπαράγουν επί 2 και 3 μέρες, βομβαρδίζοντας κυριολεκτικά τους ακροατές, τηλεθεατές και αναγνώστες.

Από το χορό προβολής των «στημένων» δημοσκοπήσεων δεν μπορούσαν, βεβαίως, να λείψουν και οι «στημένες» συζητήσεις, όπου περισπούδαστοι αναλυτές, που δε δείχνουν να σέβονται την επιστημονική τους ιδιότητα, αναλαμβάνουν να... εξηγήσουν εκείνο που χρειάζεται να προπαγανδιστεί και όχι το πραγματικό.

Ιδιαίτερη κακοποίηση υφίσταται το ποσοστό της πρόθεσης ψήφου υπέρ του ΚΚΕ. Το εμφανίζουν τόσο, όσο χρειάζεται να το εμφανίσουν, για να εξυπηρετηθούν οι σκοπιμότητες του δικομματισμού, και όχι μόνο.

Αλλά όσο συνεχίζουν, τόσο θα ρεζιλεύονται. Η αναξιοπιστία των δημοσκοπήσεων είναι διάχυτη στο λαό. Και θα γίνει ακόμη μεγαλύτερη το βράδυ των εκλογών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ