Κυριακή 12 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
Δίωξη κατά του «Ρ»
Μηνύματα συμπαράστασης

Κάθε μέρα, κάθε ώρα διευρύνεται ο κατάλογος όσων εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στο διωκόμενο «Ριζοσπάστη». Ετσι και στη συγκέντρωση που πραγματοποίησε η Κομματική Οργάνωση της Θεσσαλονίκης την περασμένη Τετάρτη διαβάστηκαν δύο νέα μηνύματα, που ήρθαν από τους φυλακισμένους Κομμουνιστές της Γερμανίας και την Οργάνωση Θεσσαλονίκης της Κομμουνιστικής Ανανέωσης.

«Εμείς οι στρατιωτικοί ε.α. και υπεύθυνοι φορείς της πρώην Γερμανικής Λαοκρατικής Δημοκρατίας, διαμαρτυρόμαστε εντονότατα για την ποινική δίωξη της εφημερίδας "Ριζοσπάστης", όργανο της ΚΕ του ΚΚΕ, από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Ευάγγελο Γιαννόπουλο, που σα στόχο έχει να φιμώσει τη φωνή του ελληνικού λαού. Κάτι τέτοιο είναι ενάντια στην ελευθερία του Τύπου και στην ελευθερία διακίνησης ιδεών».

Το κείμενο υπογράφουν:

- Χάιντζ Κέσσλερ, αρχιστράτηγος, τελευταίος υπουργός Εθνικής Αμυνας της Γερμανικής Λαοκρατικής Δημοκρατίας.

- Γιοαχίμ Γκολτ Μπαχ, στρατηγός του Εθνικού Λαϊκού Στρατού.

- Χάιντζ Χάντκε, αντιστράτηγος του Εθνικού Λαϊκού Στρατού.

- Μπέρναρντ Γκάιερ, αντιστράτηγος των συνοριακών στρατευμάτων.

- Βέρνερ Μίχαελ, ταξίαρχος των συνοριακών στρατευμάτων.

«Σε έκφραση παλλαϊκής αντίστασης ενάντια στην απόπειρα φίμωσης του "Ριζοσπάστη", καλεί η Οργάνωση Θεσσαλονίκης της Κομμουνιστικής Ανανέωσης. «Η δικαστική δίωξη του «Ρ» εντάσσεται στο γενικότερο κλίμα έντασης του κρατικού και κυβερνητικού αυταρχισμού, με τα "αγροτοδικεία", τα "μαθητοδικεία", τις "επιχειρήσεις σκούπας" κατά των μεταναστών εργαζομένων, με τις δικαστικές αποφάσεις κατά των εργατικών απεργιακών αγώνων. Η Κομμουνιστική Ανανέωση, συμμετέχοντας και στηρίζοντας τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, καλεί σε έκφραση της αντίστασης και με την ψήφο, της 9ης Απριλίου. Για να δυναμώσει ο πόλος της αντίστασης της αντίθεσης στη φασιστικοποίηση του δημόσιου βίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ