Κυριακή 12 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Στο πόδι» το αντιιμπεριαλιστικό, φιλειρηνικό κίνημα

Ο πρώτος μήνας της Ανοιξης, φαίνεται ότι «εμπνέει» τους ΝΑΤΟικούς φονιάδες. Εξάλλου και ο Χίτλερ την Ανοιξη είχε επιλέξει για να καταλάβει τα Βαλκάνια... Ο Μάρτης του 2000 μπήκε «καυτός», όπως και εκείνος του 1999. Τα τύμπανα του πολέμου άρχισαν και πάλι να ηχούν. Τα Βαλκάνια εκ νέου βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα... Το αντιιμπεριαλιστικό και φιλειρηνικό κίνημα της πατρίδας μας, για πολλοστή φορά «κρούει τον κώδωνα» του κινδύνου. Οπως ακριβώς έκανε και πέρσι τέτοιες μέρες. Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), μπαίνει μπροστάρης στους αγώνες και μαζί με το λαϊκό κίνημα ετοιμάζουν τη δική τους δυναμική απάντηση.

Στις 22, 23 και 24 του Μάρτη, απ' άκρη σ' άκρη στη χώρα ετοιμάζονται δυναμικές κινητοποιήσεις, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στα Βαλκάνια αλλά και παράλληλα την απόδοση ενός μικρού φόρου τιμής στον ηρωικό γιουγκοσλαβικό λαό, που δοκιμάζεται ακόμα σκληρά.

Στην Αθήνα, ήδη, η ΕΕΔΥΕ , διοργάνωσε σύσκεψη, στην οποία αποφασίστηκε η επαναδραστηριοποίηση της «Συντονιστικής Επιτροπής Κατά του Πολέμου» που είχε συγκροτηθεί στη διάρκεια των περσινών ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών. Στη σύσκεψη επίσης οι μαζικοί φορείς που πήραν μέρος, αποφάσισαν τη διοργάνωση αντιπολεμικού συλλαλητηρίου για της 23 του Μάρτη, στην Πλατεία Συντάγματος.

Στις 18 και στις 24 του Μάρτη τη σκυτάλη παίρνει η Θεσσαλονίκη, ενώ και η Λάρισα δίνει την απάντησή της στις 24 του Μάρτη. Επίσης αντιιμπεριαλιστικά συλλαλητήρια θα γίνουν και στην Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στις 22 του Μάρτη στην Καλαμάτα και στις 23 του Μάρτη στην Πάτρα, ενώ αναμένεται ότι θα ακολουθήσουν και σε πολλές άλλες πόλεις της χώρας.

Εκδηλώσεις της ΠΕΔΥΕ

Εκδηλώσεις για τον ένα χρόνο από την έναρξη των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία, διοργανώνει η Παναθηναϊκή Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΠΕΔΥΕ). Στις συσκέψεις αυτές θα γίνουν συζητήσεις για τις σημερινές εξελίξεις στη Βαλκανική, για τη συμφωνία του Ελσίνκι και το Σύμφωνο Σταθερότητας.

Συγκεκριμένα για την Τετάρτη 15 Μαρτίου έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις στις παρακάτω περιοχές:

  • Η επιτροπή ειρήνης Γαλατσίου διοργανώνει εκδήλωση στα γραφεία της (Αρτέμιδος 6), στις 7 μ.μ.
  • Η επιτροπή ειρήνης Αγ. Δημητρίου διοργανώνει εκδήλωση στο δημαρχείο της πόλης στις 7 μ.μ.
  • Η επιτροπή ειρήνης Γούβας διοργανώνει εκδήλωση στα γραφεία της (Λεάγρου 12), στις 7 μ.μ.

Παναγιώτης ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ