Κυριακή 12 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
Δίωξη κατά του «Ρ»
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΣΣΕΝ Α.Σ.
Πολιτικά υπόλογη η κυβέρνηση

«Οι Ελληνες μετανάστες στην πόλη Εσσεν της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας παρακολουθούμε καθημερινά προγράμματα της ελληνικής τηλεόρασης και διαβάζουμε εφημερίδες για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα. Με αγανάκτηση και ανησυχία βλέπουμε τις προσπάθειες ορισμένων πολιτικών εκπροσώπων, προσκείμενων στην κυβέρνηση και ιδιαίτερα του κυρίου Ε. Γιαννόπουλου, να βάλουν φίμωτρο στα διάφορα πολιτικά έντυπα και ιδιαίτερα στο "Ρ", μια αγωνιστική εφημερίδα γνωστή στους μετανάστες για τους κοινωνικούς και πολιτικούς της αγώνες».

Τα παραπάνω υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της Ελληνικής Κοινότητας Εσσεν Α.Σ., η οποία συνεχίζει: «Οι τελευταίες επιθέσεις σε ορισμένα ελληνικά έντυπα και οι δικαστικές τους διώξεις μας γεμίζουν με ανησυχία και ερωτηματικά, για το πού οδηγείται η δημοκρατία στην Ελλάδα. Ο "Ρ" έκανε αυτό που το Σύνταγμά μας προστατεύει. Να ενημερώνει και να κρίνει με συνέπεια και σεβασμό στον πολίτη την πλήρη και ολόπλευρη ενημέρωσή του. Τα δε πολιτικά πρόσωπα και λόγω της θέσης τους και της δύναμής τους, που τους δίνει η διαχείριση της εξουσίας, πρέπει να είναι ανοιχτά στην πολιτική κριτική και τον κοινωνικό έλεγχο».

Εν συνεχεία, στην ανακοίνωση, γίνεται λόγος για επαναφορά στο πολιτικό προσκήνιο της λογοκρισίας και για άνοιγμα των δρόμων της ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής και του περιορισμού των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού.

«Οι δημοκρατικές ελευθερίες - υπογραμμίζεται - κερδήθηκαν με μεγάλους αγώνες και θυσίες. Είναι ανιστόρητοι εκείνοι που πιστεύουν ότι μπορούν, με τις δικαστικές τους διώξεις, τη μοντέρνα μορφή αυτολογοκρισίας, να γυρίσουν πίσω τη ροή της ιστορίας. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αναλογιστεί τις ευθύνες της. Απέναντί μας, είναι πολιτικά υπόλογη για τις αντιδημοκρατικές της μεθοδεύσεις που θυμίζουν μαύρες εποχές».

Τέλος, οι «Ελληνες στο Εσσεν» εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στην εφημερίδα και την απόφασή τους να μην επιτρέψουν, στο βαθμό των δυνάμεών τους, να σιγήσει μια δημοκρατική φωνή, όπως του «Ρ» ή κάθε άλλου εντύπου, που διώκεται για την άσκηση των συνταγματικών του καθηκόντων και μάλιστα από τον υπουργό Δικαιοσύνης.

«Ευχόμαστε - καταλήγει η ανακοίνωση - στο "Ρ" κουράγιο και δύναμη στο δύσκολο έργο του. Ιδιαίτερα για μας τους Ελληνες της ξενιτιάς, η εφημερίδα αυτή είναι από τις ελάχιστες που μας συμπαραστάθηκαν κατά καιρούς στα δίκαια και χρόνια αιτήματά μας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Οχι» στις διώξεις της ελευθεροτυπίας (2000-05-13 00:00:00.0)
Εγείρεται μείζον πολιτικό θέμα (2000-03-09 00:00:00.0)
Ανοίγει το δρόμο των πολιτικών διώξεων (2000-03-09 00:00:00.0)
Η Σύγκλητος στο πλευρό του «Ρ» (2000-02-08 00:00:00.0)
Επίθεση εναντίον της ελευθεροτυπίας (2000-01-12 00:00:00.0)
"Απόλυτα προβλεπτή" η ενέργεια Γιαννόπουλου! (1997-02-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ