Σελ. /36
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Δευτέρα 9 Σεπτέμβρη 1996

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ Κ. ΣΗΜΙΤΗ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΩΜΑ
ΨΕΜΑΤΑ
προς τον ελληνικό λαό

Αλέκα Παπαρήγα: Το όραμα του Κ. Σημίτη καμιά σχέση δεν έχει με το όραμα των εργαζομένων, που θέλουν φιλολαϊκή παραγωγική ανάπτυξη και διαβαλκανική αμοιβαία οικονομική συνεργασία

Από ωμά ψέματα, μέχρι κινδυνολογία και δημαγωγία, χρησιμοποίησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, περιοδεύοντας για τρεις μέρες στη Βόρεια Ελλάδα, υποτάσσοντας τα μεγάλα προβλήματα του λαού και της χώρας στην προεκλογική εξαπάτηση και την υφαρπαγή της λαϊκής ψήφου. Και όλα αυτά, ενώ μιλούσε σε μια περιοχή, η οποία έχει από τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας, όπου έχουν κλείσει πάνω από χίλιες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και η αγροτιά βρίσκεται σε απόγνωση.

"Η μόνη μεγάλη αλήθεια, που είπε ο Κ. Σημίτης, τόνισε η Αλ. Παπαρήγα, ήταν ότι επιδιώκει να μετατρέψει την Ελλάδα, και κυρίως τη Βόρεια Ελλάδα, σε ένα τεράστιο μεσιτικό γραφείο, που θα πρακτορεύει τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών, για να βγάζουν τα κεφάλαιά τους μαζικά από τη χώρα, να κάνουν επενδύσεις στο εξωτερικό και την ίδια ώρα να στέλνουν στη φτώχεια και την ανεργία δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους".


ΣΕΛ.  4,   5

Η Λέσβος ψήφισε!

Μια πραγματική, πρόωρη ψηφοφορία αποτέλεσε η περιοδεία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα,στη Λέσβο. Ερεσός, Καλλονή, Μεσότοπος, Αγρα, Πολιχνίτος, αλλά και η πόλη της Μυτιλήνης, έστειλαν από τώρα το μήνυμά τους: Οι κάλπες της Κυριακής των εκλογών θα αναδείξουν πολύ περισσότερο ισχυρό το ΚΚΕ και η Λέσβος θα δώσει περίσσια τη δική της συμβολή σ' αυτό.


ΣΕΛ.  18   -   19

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ

Για την εκλογική μάχη του ΚΚΕ, σύντροφοι και φίλοι πρόσφεραν:

  • Ο ΚΩΣΤΑΣ και η ΜΑΡΙΑ ΜΗΤΣΑΚΟΥ,μέσω ΚΟΒ Κέντρου Χαϊδαρίου, 100.000 δρχ. στη μνήμη των γονιών τους Δημητράκη και Γιαννούλας, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης.
  • Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΚΟΒΑΣΙΛΗΣ 100.000 δρχ. στη μνήμη των νεκρών ΕΠΟΝιτών του Νομού Τρικάλων.
  • Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗΣ 100.000 δρχ.
  • Ο ΜΗΤΣΟΣ ΣΑΧΙΝΗΣ μέσω ΚΟΒ "Λαμπράκη" Ανω Τούμπας Θεσσαλονίκης, 100.000 δρχ.
  • Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΕΡΜΠΕΝΙΑΔΗΣ, αντιστασιακός από το Φιλήσι Λακωνίας, 118.000 δρχ. στη μνήμη των 118 Σπαρτιατών που εκτέλεσαν οι χιτλερικοί στο Μονοδέντρι.
  • Ο ΝΤΙΝΟΣ ΚΑΠΕΛΛΑΣ, ανάπηρος της Εθνικής Αντίστασης 200.000 δρχ.
  • Οι ΒΑΣΙΛΗΣ και ΙΟΥΛΙΑ ΣΑΓΑΝΑ 100.000 δρχ.
  • Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ και ο ΝΙΚΟΣ από το Μαρούσι, ως πρώτη δόση 100.000 δρχ.
  • Η Ε. Κ. 100.000 δρχ.
  • Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΟΥΡΕΣ, επίτιμος δικηγόρος, 100.000 δρχ. (στη ΝΕ Εύβοιας 50.000, στις ΚΟΒ Λίμνης και Μαντουδίου από 20.000 δρχ. στην ΚΟΒ Σκεπαστής 10.000 δρχ. ). Και καλεί τους συμπατριώτες του, να υπερψηφίσουν το κόμμα των εθνικών, κοινωνικών και οικονομικών αγώνων με προοπτική το σοσιαλισμό.
  • Οι ΔΗΜΗΤΡΗΣ και ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ ΙΑΚΩΒΙΔΟΥ 100.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Ξυλόκαστρου.


Επικίνδυνη ένταση στην Κύπρο

Αγνωστοι οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης κατά Τουρκοκύπριων στρατιωτών, ολοφάνερος όμως ο στόχος: Η παγίωση του κλίματος έντασης που χαρακτηρίζει την ατμόσφαιρα στο νησί


ΣΕΛ.  20
Αντιασφαλιστικό συν-"δημιούργημα"

Η ισχύουσα ασφαλιστική νομοθεσία είναι προϊόν συναίνεσης του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ενώ το σύγχρονο κοινωνικό κράτος, που επαγγέλλεται ο Κ. Σημίτης, παραπέμπει στις οδηγίες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και τις προτάσεις του ΣΕΒ. Ενα αποκαλυπτικό "οδοιπορικό" στις θέσεις, τις προτάσεις και τα μέτρα των δυο κομμάτων στην τελευταία δεκαετία


ΣΕΛ.  24  -  25
ΚΕΚ
Επιχείρηση εξαπάτησης και ρεμούλας

Μια συνεχιζόμενη εκστρατεία εξαπάτησης είναι η περιβόητη "συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση", που εφαρμόζεται μέσω των Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης. Με προκάλυμμα τις κούφιες εξαγγελίες για "μείωση της ανεργίας", τα "τρωκτικά" ξεκοκαλίζουν τους πόρους για την εκπαίδευση και οι άνεργοι γίνονται έρμαια μικροκομματικής εκμετάλλευσης


ΣΕΛ.  23

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ