Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη 1996

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΤΟ ΝΕΟ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ
"ΝΕΑ"
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
σκληρών αντιλαϊκών μέτρων

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση αυτή και η πολιτική της θα βρεί σίγουρα την αντίσταση του λαού

Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης ανακοινώθηκε, χτες, από τον υπηρεσιακό υπουργό Τύπου, μαζί με τα επίσημα και τελικά, εκλογικά αποτελέσματα σε όλη την επικράτεια. Μια σύνθεση, που δεν αφήνει την παραμικρή αμφιβολία, για τους αντιλαϊκούς της προσανατολισμούς και επιδιώξεις.

Από τη νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, σημειώνει σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, ο ελληνικός λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα το καλό. Οπως και η προηγούμενη, το μόνο που εγγυάται είναι η εξασφάλιση της πολιτικής, που χαράζεται, σύμφωνα με τις εντολές της ΕΕ και του ΣΕΒ. Αυτή η κυβέρνηση και αυτή η πολιτική, είναι σίγουρο ότι θα βρει την αντίσταση του λαού μας,καταλήγει το Γραφείο Τύπου.

Οι ολοφάνερα αντιλαϊκοί προσανατολισμοί της νέας κυβέρνησης, όπως προκύπτουν και από τη σύνθεσή της, φέρνουν επίσης στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας το κάλεσμα της προχτεσινής, πρώτης μετεκλογικής συνεδρίασης της ΚΕ του ΚΚΕ, προς τους εργάτες, τους εργαζόμενους και τη νεολαία, για την οργάνωση της επιτακτικά αναγκαίας λαϊκής αντίστασης και αντεπίθεσης στα κυβερνητικά σχέδια και επιδιώξεις.


ΣΕΛ.  5

Σήμα κινδύνου από τα Μεσόγεια

Παρά το γεγονός ότι η μεγάλη πλημμύρα του '77 δεν έχει σβήσει ακόμα από τις μνήμες, παρά το γεγονός ότι τα γυμνά από την πυρκαγιά βουνά της Πεντέλης προειδοποιούν για τις επόμενες πλημμύρες, ορισμένοι στα Μεσόγεια κωφεύουν. Τα ρέματα μπαζώνονται από οικοπεδοφάγους και όχι μόνο από αυτούς, καθώς η αξία γης στην περιοχή έχει ανέβει κατακόρυφα, ενόψει του αεροδρομίου των Σπάτων. Σήμα κινδύνου στέλνει η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία"ΣΕΛΙΔΑ 12,13


Τα σχόλια δικά σας

Επιεικώς προκλητική και απαράδεκτη ήταν η τακτική αποκλεισμού του ΚΚΕ από τις πρώτες, μετεκλογικές τηλεοπτικές εκπομπές. Σχετικά με το γεγονός αυτό, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του Κόμματος έκανε το παρακάτω σχόλιο:

"Η επόμενη μέρα των εκλογών έδωσε απτά δείγματα "πλουραλισμού" και "αντικειμενικής" πληροφόρησης από τους κρατικούς και ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς. Σε 5 ενημερωτικές εκπομπές, που προβλήθηκαν τη Δευτέρα, 23.9.96, συμμετείχαν 4 εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ, 6 της ΝΔ και 3 του ΣΥΝ. Από το ΚΚΕ κανένας!

Συγκεκριμένα:

Στον "Σκάι", στην εκπομπή "Προφίλ", με τον δημοσιογράφο Π. Παναγιωτόπουλο: Χρ. Πρωτόπαπας (ΠΑΣΟΚ), Ανδρεουλάκος (ΝΔ), Μ. Ανδρουλάκης. Στο "Μέγκα", με τον δημοσιογράφο Π. Τσίμα: Κ. Λαλιώτης (ΠΑΣΟΚ), Γ. Βουλγαράκης (ΝΔ), Μ. Δαμανάκη (ΣΥΝ), Γ. Ράλλης (ΝΔ).

Στην ΕΤ-2, με τον δημοσιογράφο Χρ. Μαχαίρα: Φ. Κουβέλης (ΣΥΝ), Χρ. Βυζοβίτης (ΝΔ), Χρ. Πρωτόπαπας (ΠΑΣΟΚ).

Στην ΕΤ-1, με τον δημοσιογράφο Μπ. Παπαναγιώτου: Μ. Παπακωνσταντίνου, Α. Παπαδόγγονας (ΝΔ).

Στον ΑΝΤ-1, με τον δημοσιογράφο Γ. Πρετεντέρη: Ε. Βενιζέλος (ΠΑΣΟΚ), Ν. Κωνσταντόπουλος (ΣΥΝ), Θ. Κασσίμης (ΝΔ), Αλογοσκούφης (ΝΔ), Α. Ανδριανόπουλος.

Τα σχόλια δικά σας".


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ

Οι εκλογές της 22.9.96 δεν έδωσαν μόνο το αριθμητικό αποτέλεσμα της ετυμηγορίας του λαού, αλλά και το αγωνιστικό αποτέλεσμα των διαθέσεων του καταπιεσμένου λαού. Για τούτο και επειδή οι αγώνες του θα αυξηθούν και θα ανέβουν μέχρι το σημείο της αμφισβήτησης της κυριαρχίας των μονοπωλίων, προσφέρω στη ΝΕ Λέσβου 100.000 δρχ. για τους μετεκλογικούς αγώνες του ΚΚΕ. Στρατής Καλταμπανιάς - Μυτιλήνη

  • Ο παλαίμαχος αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΟΥΡΑΛΑΚΗΣ,86 χρόνων, από την Καλαμαριά, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Χαϊδαρίου 150.000 δρχ. στο ΚΚΕ και για την υγεία του.


Τα τελικά εκλογικά αποτελέσματα

Τα τελικά αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών σε όλη την επικράτεια, μαζί με ενδιαφέροντα αναλυτικά και συγκριτικά στοιχεία για τις ψήφους και τα ποσοστά του ΚΚΕ


ΣΕΛ.  6   -   7

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ