Σελ. /48
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 7 Μάρτη 1999

ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ, 6.30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
Σήμερα η συγκέντρωση παρέμβασης στις εξελίξεις

Οι εκλογές μπορούν να συμβάλουν στο ξήλωμα του σημερινού πολιτικού σκηνικού, προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων

Τις διαστάσεις μιας πρωτοβουλίας ευρύτερης σημασίας και, ταυτόχρονα, σοβαρής παρέμβασης στις πολιτικές εξελίξεις του τόπου, παίρνει αντικειμενικά η σημερινή μεγάλη συγκέντρωση, που διοργανώνει το ΚΚΕ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Μια πρωτοβουλία, που σηματοδοτεί την αναγκαιότητα της λαϊκής παρέμβασης, για μια ριζική στροφή στις πολιτικές εξελίξεις.

Η εκτός ημερήσιας διάταξης προχτεσινή συζήτηση στη Βουλή ήταν μια ακόμη απόδειξη της ορθότητας της πολιτικής του Κόμματος στις σημερινές δύσκολες για το λαό συνθήκες. Οταν ο Κ. Σημίτης χαρακτηρίζει τρομοκρατία τους λαϊκούς αγώνες, ζητώντας "εθνική ομοψυχία" στην επικίνδυνη πολιτική του, η ΝΔ κάνει λόγο για υπεύθυνη αντιπολίτευση και κακούς χειρισμούς, στηρίζοντας την πολιτική της κυβέρνησης, ενώ ο ΣΥΝ μιλά για χάραξη εθνικής στρατηγικής, από κοινού με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ο λαός πρέπει να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Η υπόθεση Οτσαλάν είναι θέμα εσωτερικής πολιτικής, είναι θέμα της "νέας τάξης πραγμάτων". Συνδέεται άμεσα με το διαβόητο "εθνικό στόχο" της άρχουσας τάξης, την ΟΝΕ, ενώ η συγκυρία των γεγονότων στην Ελλάδα φανερώνει και τη σχέση της με το νέο δόγμα του ΝΑΤΟ. Ο ελληνικός λαός γίνεται μάρτυρας του αμερικανικού σχεδίου μετατροπής της Ελλάδας σε πεδίο μεταφοράς των δολοφονικών και τρομοκρατικών στρατευμάτων για τη διάλυση της Νέας Γιουγκοσλαβίας και τη διανομή της στα μεγάλα αφεντικά.

Η κυβερνητική πολιτική κινείται στα πλαίσια της "νέας τάξης πραγμάτων". Δεν μπορεί να διασφαλίσει τα συμφέροντα του λαού. Είναι πολιτική προς όφελος της πλουτοκρατίας. Είναι αδύνατο ένα καθεστώς ανατροπής εργασιακών σχέσεων, μηχανισμών τρομοκρατίας και εξαγοράς να προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα. Το ΚΚΕ καλεί το λαό να παρέμβει ο ίδιος με τη δράση του στις εξελίξεις. Η λαϊκή κοινωνικοπολιτική συμπαράταξη για την οργάνωση της αναμέτρησης των εκμεταλλευομένων και καταπιεσμένων λαϊκών στρωμάτων, με τους εκφραστές της ιμπεριαλιστικής τάξης στη χώρα, η ανατροπή αυτής της πολιτικής, μια νέα εξουσία, πρέπει να είναι στόχος προοπτικής, που φωτίζει το σήμερα και δίνει νόημα στους καθημερινούς αγώνες, στις επιμέρους νίκες και κατακτήσεις.

Οι εκλογές δε θα φέρουν τα πάνω κάτω. Μπορούν, όμως, να σηματοδοτήσουν ένα ανερχόμενο λαϊκό ρεύμα, που ζητά σαφή και συνεπή αντίσταση στην ΟΝΕ, γενικότερα στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, να δώσουν ώθηση για τη διαμόρφωση ενός Λαϊκού Μετώπου, που διεκδικεί αλλαγές και όχι συναλλαγές και μεταμφιέσεις.


ΣΕΛ.  3

8Η ΜΑΡΤΗ
Μέρα τιμής, αντίστασης και πάλης για τις γυναίκες

Χαιρετισμό σε όλες τις γυναίκες, που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους, όλες όσες μοχθούν στην καθημερινή βιοπάλη, απευθύνει η ΚΕ του ΚΚΕ, με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας.

Για τον ίδιο λόγο, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας διοργανώνει εκδήλωση και πορεία, αύριο το απόγευμα, στις 4 μ.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος,με κεντρικά ζητήματα τη διασφάλιση του 8ωρου εργασίας και, γενικότερα, των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, όπως και την έκφραση αλληλεγγύης στον αγώνα του κουρδικού λαού. Της πορείας θα προηγηθεί συναυλία, με τους Γ. Θωμόπουλο και Γ. Βέη,ενώ γνωστοί ηθοποιοί θα απαγγείλουν ποιήματα. Στην 8η Μάρτη, επίσης, ήταν αφιερωμένη η ημερίδα για την κοινωνική πολιτική, που διοργάνωσε η ΟΓΕ και της οποίας ο "Ρ" δημοσιεύει σήμερα εκτενές ρεπορτάζ.


ΣΕΛ.  3,    16  -  33

Προσφορές
  • Για το θρίαμβο του κομμουνιστικού κινήματος, στη μνήμη του εγγονού μου ΜΕΝΕΛΑΟΥ,προσφέρω 1.000.000 δρχ. στην ΚΟΒ "Αγ. Παντελεήμονα" Αχαρνών.

Μενέλαος Γιώτης

  • Τα μέλη του Παραρτήματος Τρικάλων της ΠΕΑΕΑ πρόσφεραν μέχρι σήμερα 500.000 δρχ., μέσω ΝΕ Τρικάλων, στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ. Η προσπάθεια συνεχίζεται, όπως και των άλλων Παραρτημάτων της ΠΕΑΕΑ του νομού.


Μαθητές
Θα μας βρουν ξανά μπροστά

Με τέσσερα μέλη του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων της Αθήνας συζητά ο "Ρ" και καταγράφει τις εμπειρίες τους από τους μεγαλειώδεις μαθητικούς αγώνες, αλλά και τις σκέψεις τους για τα επόμενα βήματα του μαθητικού κινήματος


ΣΕΛ.  10   -   11
Θεσσαλονίκη
Στο ρυθμό της αυριανής μεγάλης εκδήλωσης

Μεγάλη επιτυχία αναμένεται να σημειώσει η αυριανή εκδήλωση - συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον αγώνα του κουρδικού λαού και καταδίκης της "νέας τάξης πραγμάτων", που διοργανώνουν δεκάδες φορείς της Θεσσαλονίκης, στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Αριστοτέλους


ΣΕΛ.  7
Καμπάνια
Διεθνιστική αλληλεγγύη της νεολαίας

Κοινή πρωτοβουλία αλληλεγγύης προς τη σοσιαλιστική Κούβα ανέλαβαν η ΚΝΕ, η ΕΔΟΝ Κύπρου, η ΚΝ Πορτογαλίας και η Σοσιαλιστική Γερμανική Εργατική Νεολαία, και με στόχο την ανέγερση ενός κέντρου υγείας


ΣΕΛ.  12
Ολυμπιακοί Αγώνες 2004
"Κουρελόχαρτο" το Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας

Ο "Ρ" αποκαλύπτει σήμερα όλες τις καταστροφικές για το περιβάλλον αλλαγές, που προωθεί η κυβέρνηση στο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων


ΣΕΛ.  24   -   25

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ