Κυριακή 7 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ, 6.30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
Σήμερα η συγκέντρωση παρέμβασης στις εξελίξεις

Οι εκλογές μπορούν να συμβάλουν στο ξήλωμα του σημερινού πολιτικού σκηνικού, προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων

Τις διαστάσεις μιας πρωτοβουλίας ευρύτερης σημασίας και, ταυτόχρονα, σοβαρής παρέμβασης στις πολιτικές εξελίξεις του τόπου, παίρνει αντικειμενικά η σημερινή μεγάλη συγκέντρωση, που διοργανώνει το ΚΚΕ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Μια πρωτοβουλία, που σηματοδοτεί την αναγκαιότητα της λαϊκής παρέμβασης, για μια ριζική στροφή στις πολιτικές εξελίξεις.

Η εκτός ημερήσιας διάταξης προχτεσινή συζήτηση στη Βουλή ήταν μια ακόμη απόδειξη της ορθότητας της πολιτικής του Κόμματος στις σημερινές δύσκολες για το λαό συνθήκες. Οταν ο Κ. Σημίτης χαρακτηρίζει τρομοκρατία τους λαϊκούς αγώνες, ζητώντας "εθνική ομοψυχία" στην επικίνδυνη πολιτική του, η ΝΔ κάνει λόγο για υπεύθυνη αντιπολίτευση και κακούς χειρισμούς, στηρίζοντας την πολιτική της κυβέρνησης, ενώ ο ΣΥΝ μιλά για χάραξη εθνικής στρατηγικής, από κοινού με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ο λαός πρέπει να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Η υπόθεση Οτσαλάν είναι θέμα εσωτερικής πολιτικής, είναι θέμα της "νέας τάξης πραγμάτων". Συνδέεται άμεσα με το διαβόητο "εθνικό στόχο" της άρχουσας τάξης, την ΟΝΕ, ενώ η συγκυρία των γεγονότων στην Ελλάδα φανερώνει και τη σχέση της με το νέο δόγμα του ΝΑΤΟ. Ο ελληνικός λαός γίνεται μάρτυρας του αμερικανικού σχεδίου μετατροπής της Ελλάδας σε πεδίο μεταφοράς των δολοφονικών και τρομοκρατικών στρατευμάτων για τη διάλυση της Νέας Γιουγκοσλαβίας και τη διανομή της στα μεγάλα αφεντικά.

Η κυβερνητική πολιτική κινείται στα πλαίσια της "νέας τάξης πραγμάτων". Δεν μπορεί να διασφαλίσει τα συμφέροντα του λαού. Είναι πολιτική προς όφελος της πλουτοκρατίας. Είναι αδύνατο ένα καθεστώς ανατροπής εργασιακών σχέσεων, μηχανισμών τρομοκρατίας και εξαγοράς να προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα. Το ΚΚΕ καλεί το λαό να παρέμβει ο ίδιος με τη δράση του στις εξελίξεις. Η λαϊκή κοινωνικοπολιτική συμπαράταξη για την οργάνωση της αναμέτρησης των εκμεταλλευομένων και καταπιεσμένων λαϊκών στρωμάτων, με τους εκφραστές της ιμπεριαλιστικής τάξης στη χώρα, η ανατροπή αυτής της πολιτικής, μια νέα εξουσία, πρέπει να είναι στόχος προοπτικής, που φωτίζει το σήμερα και δίνει νόημα στους καθημερινούς αγώνες, στις επιμέρους νίκες και κατακτήσεις.

Οι εκλογές δε θα φέρουν τα πάνω κάτω. Μπορούν, όμως, να σηματοδοτήσουν ένα ανερχόμενο λαϊκό ρεύμα, που ζητά σαφή και συνεπή αντίσταση στην ΟΝΕ, γενικότερα στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, να δώσουν ώθηση για τη διαμόρφωση ενός Λαϊκού Μετώπου, που διεκδικεί αλλαγές και όχι συναλλαγές και μεταμφιέσεις.


ΣΕΛ.  3
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η καμπάνα χτυπάει για όλους (2016-07-22 00:00:00.0)
Σχετικά με το θέμα της «τρομοκρατίας» (2002-09-01 00:00:00.0)
Ερώτηση - απάντηση (2000-03-10 00:00:00.0)
Σηματοδοτεί χειρότερες μέρες για το λαό (2000-02-01 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1999-03-09 00:00:00.0)
Για ποια Ελλάδα σε ποια Ευρώπη παλεύουν οι κομμουνιστές (1998-12-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ