Τρίτη 1 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Για ποια Ελλάδα σε ποια Ευρώπη παλεύουν οι κομμουνιστές

Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ελλάδας ανοίγει πλατιά τη συζήτηση μέσα στην ελληνική κοινωνία

Με την τριήμερη περιοδεία της Αλέκας Παπαρήγα στους τέσσερις θεσσαλικούς νομούς εγκαινιάστηκε η εκστρατεία του ΚΚΕ, με στόχο την πλατιά και ολοκληρωμένη πληροφόρηση του ελληνικού λαού για τις νέες εξελίξεις στην ΕΕ, την ΟΝΕ, τη Συνθήκη του Αμστερνταμ, το ΕΥΡΩ, τα Σύμφωνα Σταθερότητας, όλα αυτά που χρησιμοποιούνται για να προωθείται και στη χώρα μας η πολιτική που γεμίζει με αμύθητα πλούτη τους λίγους και με φτώχεια και μύρια βάσανα τους πολλούς.

Το ΚΚΕ θέτει στην ημερήσια διάταξη τη συζήτηση μέσα στο λαό "για ποια Ελλάδα σε ποια Ευρώπη παλεύουν οι κομμουνιστές". Ταυτόχρονα ζητάει από τον ελληνικό λαό να χρησιμοποιήσει τις ερχόμενες Ευρωεκλογές για να καταδικάσει αποφασιστικά την πολιτική που εφαρμόζεται στη χώρα μας στο όνομα της ΟΝΕ. Για να στείλει σαφές μήνυμα προς την κυβέρνηση και τ' άλλα κόμματα που συμφωνούν με την πολιτική της, αλλά και προς τις Βρυξέλλες ότι δεν αποδέχεται το μονόδρομο προς την ΟΝΕ και δεν είναι διατεθειμένος να συνεχίσει να κάνει θυσίες για την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ και για τα Σύμφωνα Σταθερότητας μετά την ένταξη.

Οπως τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Βόλο, στα Τρίκαλα, στην Καρδίτσα και στη Λάρισα, "το ΚΚΕ ανοίγει τη συζήτηση για τους δυο δρόμους ανάπτυξης και εξέλιξης της ελληνικής κοινωνίας, για την ανάγκη να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις σημαντικών πολιτικών αλλαγών, με τη δραστική αλλαγή στο συσχετισμό δυνάμεων. Αυτό μπορεί να γίνει, όταν καταδικαστεί στη συνείδηση του ελληνικού λαού η στρατηγική των αναδιαρθρώσεων της ΟΝΕ, η πολιτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων και της νέας τάξης πραγμάτων".

Οι συγκεντρώσεις στις πρωτεύουσες των τεσσάρων θεσσαλικών νομών, αλλά και στο χωριό Κεραμίδι των Τρικάλων ήταν πολύ μαζικές, γεγονός που δείχνει ότι πάρα πολλοί στη Θεσσαλία θέλουν ν' ακούσουν το λόγο, τις θέσεις και τις προτάσεις του ΚΚΕ. Αλλωστε - όπως επισήμανε αρκετές φορές η Αλέκα Παπαρήγα - αρκετός κόσμος αρχίζει να "πονηρεύεται" για το πού πάει η Ελλάδα με την ΟΝΕ κι αρχίζει να ανησυχεί και να αντιδρά. Ιδιαίτερα δε στη Θεσσαλία, όπου αναπτύχθηκαν πολλοί, δυναμικοί και ενωτικοί λαϊκοί αγώνες, αρχίζουν να "ξυπνούν" συνειδήσεις και να συνειδητοποιούν πολλοί την ανάγκη λαϊκών συσπειρώσεων που θα αντιμάχονται την πολιτική που οδηγεί τη χώρα μας στα "δόκανα" της ΟΝΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλες τις συγκεντρώσεις - στις οποίες συμμετείχαν δήμαρχοι της περιοχής και άλλοι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης και πολλών μαζικών φορέων - αναπτύχθηκε ένας πλούσιος και γόνιμος διάλογος με ερωτήσεις προς την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και τοποθετήσεις για τις θέσεις και προτάσεις του Κόμματος. Τα θέματα που αναδείχτηκαν από το διάλογο αφορούσαν στα προβλήματα που δημιουργεί η πολιτική ένταξης της χώρας μας στην ΟΝΕ στους εργαζόμενους, στους νέους, στους συνταξιούχους.

Συζητήθηκαν, επίσης, θέματα που αφορούν στην πολιτική υποταγής της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ και οι επικίνδυνες επιπτώσεις που έχει αυτή στην εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία της χώρας μας.

Ιδιαίτερα απασχόλησε, το διάλογο που αναπτύχθηκε, η ανάγκη ανάπτυξης νέων, πιο έντονων αγώνων εναντίον αυτής της πολιτικής, οι οποίοι θα πρέπει να συνενώσουν όλες τις λαϊκές δυνάμεις στην κατεύθυνση δημιουργίας του λαϊκού, αντιμονοπωλιακού, αντιιμπεριαλιστικού, δημοκρατικού μετώπου που προτείνει το ΚΚΕ και αποτελεί αδήριτη ανάγκη για την Ελλάδα. Αγώνες, που θα θέτουν στην ημερήσια διάταξη κοινωνικούς, αλλά και πολιτικούς στόχους και σκοπούς, για να φέρουν και τις αναγκαίες πολιτικές αλλαγές στον τόπο μας, αλλά και γενικότερα στην Ευρώπη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ