Τρίτη 1 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
"Ποιότητα" στάχτη στα μάτια

Η επιχείρηση με τον κωδικό "Ποιότητα στη δημόσια διοίκηση" δεν είναι παρά το προπέτασμα καπνού που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να περάσει τις αυταρχικές και αντιλαϊκές επιλογές της στον κρατικό μηχανισμό, στο πλαίσιο της δημιουργίας ενός "κράτους - επιτελείου", που θα αποδίδει καλύτερα και αποτελεσματικότερα για την επιβολή των νεοφιλελεύθερων επιλογών.

Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από τις εργασίες του διήμερου συνεδρίου με θέμα "Ποιότητα και δημόσια διοίκηση" που έγινε στους Δελφούς.

Στην πραγματικότητα, όπως καταδείχτηκε και από την ομιλία του υφυπουργού Στ. Μπένου, τα μέτρα που παίρνονται από το υπουργείο για την εξυπηρέτηση των πολιτών - όπως οι τηλεφωνικές αιτήσεις για πιστοποιητικά, οι υπηρεσίες "μιας στάσης" κτλ. - αποσκοπούν στην κατάκτηση της εμπιστοσύνης του κοινού, ώστε να πειστεί ότι οι αντιδραστικές αλλαγές που παράλληλα προωθεί η κυβέρνηση έχουν ακριβώς αυτόν το στόχο: Να βάλουν δηλαδή το κράτος να δουλέψει για τον πολίτη. Ομως, μόνο αυτό δε συμβαίνει και δεν πρόκειται να συμβεί, ακριβώς γιατί την ίδια στιγμή η κυβέρνηση με τα μέτρα που παίρνει στο δημόσιο τομέα - ιδιωτικοποιήσεις οργανισμών και υπηρεσιών, δραστικές περικοπές κοινωνικών δαπανών, άρση της μονιμότητας, κώδικας - έκτρωμα κτλ. - οδηγεί στη χειροτέρευση των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

Παράλληλα, ο Στ. Μπένος ανακοίνωσε ορισμένα μέτρα για τη στήριξη αυτών των επιλογών και του μηχανισμού που θα τις προωθήσει, όπως η πρόσληψη 1.000 ατόμων στις περιφέρειες, τις νομαρχίες και τους δήμους, οι οποίοι αφού εκπαιδευτούν μέσω του ΟΑΕΔ, θα αναλάβουν να στηρίξουν το πρόγραμμα της "ποιότητας". Ταυτόχρονα, θα δημιουργηθούν παραρτήματα στους "Καποδιστριακούς" δήμους, όπου θα διεκπεραιώνονται υποθέσεις πολιτών που έχουν σχέση με τις νομαρχιακές και κρατικές υπηρεσίες.

  • "Τρέχει" από χτες και μέχρι τις 21 Δεκέμβρη η αποκλειστική 20ήμερη προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό για την πρόσληψη 932 θέσεων σε φορείς του δημοσίου, κυρίως στο υπουργείο Υγείας - Πρόνοιας. Οι προσλήψεις θα γίνουν με το σύστημα των μορίων. Από τις 932 θέσεις, οι 344 βρίσκονται στην Αθήνα, 74 στη Θεσσαλονίκη, 105 στη Λάρισα κτλ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ