Τρίτη 1 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να δημιουργηθεί ενιαίος φορέας δασοπροστασίας

Παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ, Ορ. Κολοζώφ, σε Επερώτηση του ΣΥΝ για τις πυρκαγιές

Εδωσε... υποσχέσεις για την ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος χθες ο υπουργός Γεωργίας Γ. Ανωμερίτης, απαντώντας στην Επερώτηση του ΣΥΝ, που συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής και σημείωσε ότι η ανάθεση σε αυτό της κατάσβεσης των πυρκαγιών είναι το πλέον κατάλληλο σχήμα για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Στην παρέμβασή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Ορέστης Κολοζώφ, αναφέρθηκε στο πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής που είχε συστήσει η Βουλή για το θέμα, λέγοντας ότι "ο δρόμος που επέλεξε η κυβέρνηση πάει σε διαφορετική κατεύθυνση από το πόρισμα της διακομματικής επιτροπής". Αναφερόμενος στις πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού, ο Ορέστης Κολοζώφ τόνισε πως με την απόφαση για ανάθεση της δασοπυρόσβεσης στο Πυροσβεστικό Σώμα "δεν υπήρξαν τα ελάχιστα περιθώρια χρόνου για προετοιμασία" των υπηρεσιών, σημειώνοντας ότι οι αξιωματικοί της πυροσβεστικής υπηρεσίας δήλωναν ότι "δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε". Τόνισε δε, ότι η απόφαση αυτή "αν δεν κρύβει κάποια σκοπιμότητα, δεν είναι απλώς λαθεμένη. Είναι εγκληματική", προσθέτοντας ότι την ίδια περίοδο είχαμε και την προσπάθεια νομιμοποίησης των καταπατήσεων μέσω σχετικού νομοσχεδίου.

Ο Ορ. Κολοζώφ πρότεινε τη δημιουργία Ενιαίου Φορέα Δασοπροστασίας, σημειώνοντας ότι είναι το πλέον ενδεδειγμένο μοντέλο για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, αφού "δεν μπορεί να διαχωριστεί η πρόληψη από την κατάσβεση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ