Τρίτη 1 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οτσαλάν και ... "Τρίτος Δρόμος"

Να, λοιπόν, η "κεντροαριστερά"! Να, και ο "Τρίτος Δρόμος"! Στην ίδια ρότα με το παρελθόν τους. Το πολύ πρόσφατο παρελθόν. Η, μήπως, το ξέχασαν οι "κεντροαριστεροί" μας, πως "κεντροαριστερή" - του κ. Πρόντι - ήταν η τορπίλη που πυρπόλησε εκείνο το πλοιάριο στην Αδριατική, παίρνοντας μαζί του στο βυθό πάνω από 200 Αλβανούς λαθρομετανάστες; Μήπως τώρα, τώρα που "έσκασε" η νέα "κεντροαριστερή" τορπίλη κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, έχουν να μας δώσουν κάποια εξήγηση όλοι αυτοί, που, με αφορμή την υπόθεση Οτσαλάν, μας παρέδιδαν μαθήματα και μας επιτιμούσαν, επειδή δεν ...καταλαβαίνουμε, λέει, τη διαφορά μεταξύ του "κεντροαριστερού" Ντ' Αλέμα και των νεοφιλελεύθερων; Μήπως τώρα, που ο "κεντροαριστερός" Ντ' Αλέμα κάνει τα αδύνατα - δυνατά για να διώξει τον Οτσαλάν από την Ιταλία, τώρα που η ιταλική κυβέρνηση δηλώνει ότι ο Οτσαλάν είναι ένας ανεπιθύμητος λαθρομετανάστης (!), μπορούν να μας ενημερώσουν οι φίλοι μας πώς αρχίζει και πώς τελειώνει το "πιστεύω" του "κεντροαριστερού" φαρισαϊσμού;

***

"Λαθρομετανάστης", λοιπόν, για την "κεντροαριστερά" ο Οτσαλάν. "Λαθραία", προφανώς, και η ύπαρξη ενός ολόκληρου λαού. Του Κουρδικού. Ναι, αλλά - ίσως να μας απαντήσουν - μπορεί να έκανε μια υποχώρηση ο Ντ' Αλέμα, αλλά υπάρχει και ο Μπλερ. Είδατε - θα μας πουν - την απόφαση για τον Πινοτσέτ, που πήρε το δικαστήριο της Βρετανίας; Ναι, είδαμε. Μήπως εσείς είδατε, πέρσι, τον Μπλερ να ανταλλάσσει ασπασμούς με τον Κίσινγκερ έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ και να δηλώνει ότι "είμαστε φίλοι με τον Χένρι"; Και τι σχέση έχει ο Κίσινγκερ με τον Πινοτσέτ; Καμία. Αν εξαιρέσει, βέβαια, κανείς ότι ο Κίσινγκερ ήταν, που, το 1970, ως σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, κατεύθυνε τη CIA για να μην αφήσει τίποτα όρθιο στη Χιλή, να "ρίξει" τον Αλιέντε και να εγκαθιδρύσει τη στυγνή δικτατορία του Πινοτσέτ. Ομως, για τον Κίσινγκερ δεν υπάρχει ένταλμα σύλληψης, όπως για τον Πινοτσέτ. Τι να σου κάνει, λοιπόν, κι ο Μπλερ; Τι τον εμποδίζει να δηλώνει ότι "είναι φίλος" με εκείνον που ενθρόνισε στο δικτατορικό του θρόνο τον Πινοτσέτ;..

***

Ας τα έχουν υπόψη τους αυτά οι εγχώριοι διαφημιστές του, δήθεν, ανθρωπισμού, που πρεσβεύει η σοσιαλδημοκρατική τους πολιτική ταυτότητα. Αλλωστε, επί "κεντροαριστερού" ΠΑΣΟΚ απελάθηκε από την Ελλάδα και ο Παλαιστίνιος αγωνιστής Ρασίντ, για να πέσει πριν λίγους μήνες στα χέρια της CIA.

Ν. Μπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ