Τρίτη 1 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Μην πετροβολάτε τους βενζινοπώλες

Συζητήθηκε χθες στη Βουλή σχετική Ερώτηση του ΚΚΕ

Η κυβέρνηση αναγνωρίζει την ύπαρξη οξυμένων προβλημάτων στο χώρο του καυσίμου και των βενζινοπωλών, πλην όμως πρώτιστος στόχος της πολιτικής της είναι η λειτουργία του ελεύθερου ανταγωνισμού. Αυτή την απάντηση έδωσε χθες ο υφυπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης,στον βουλευτή του ΚΚΕ Μήτσο Κωστόπουλο,όταν ο τελευταίος έφερε στη βουλή σειρά αιτημάτων των βενζινοπωλών, σχετικά με την πρόσβαση στα διυλιστήρια, χρήση οκτάτονων οχημάτων και για τη λειτουργία η όχι πρατηρίων των εταιριών.

Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά του Μ. Χρυσοχοϊδη, ο οποίος αναγνώρισε για τους βενζινοπώλες ότι "έχουν συμπιεστεί τα ποσοστά τους", πρόσθεσε όμως ότι "είμαστε ικανοποιημένοι από τον ανταγωνισμό", σημειώνοντας επίσης πως "προτεραιότητα για την κυβέρνηση είναι η λειτουργία του ελεύθερου ανταγωνισμού". Κατέληξε λέγοντας πως η κυβέρνηση βρίσκετε σε διάλογο με τον κλάδο.

Παίρνοντας το λόγο ο Μήτσος Κωστόπουλος, τόνισε πως το ΚΚΕ έχει επανειλημμένα θέσει τα θέματα αυτά στην κυβέρνηση παίρνοντας συνεχώς υποσχέσεις για ορισμούς επιτροπών ή για την άμεση επίλυση των θεμάτων, χωρίς να πραγματοποιείται τίποτε από αυτά. Απευθυνόμενος προς τον υφυπουργό Ανάπτυξης είπε πως "οι εξελίξεις που έχουμε στο χώρο είναι έντονες. Μπορεί να γίνουν ακόμα πιο έντονες. Εμείς από τη μεριά μας θα θέλαμε να κάνουμε μια έκκληση. Πάρτε ορισμένα μέτρα γι' αυτό τον κόσμο. Μην τον πετροβολάτε. Αυτός ο κόσμος πρέπει να επιβιώσει".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ