Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 14 Μάη 1999

ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σήμερα σε Χανιά, Αργος, Τρίπολη, Λαμία

ΣΗΜΕΡΑ

  • ΧΑΝΙΑ: Στις 8.30 μ.μ. στην πλατεία Αγοράς. Θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα,και θα χαιρετίσει ο ηθοποιός Τίτος Βανδής.
  • ΑΡΓΟΣ: Στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία Αγ. Πέτρου, με ομιλητή τον Θανάση Παφίλη,μέλος της ΚΕ και υποψήφιο ευρωβουλευτή.
  • ΤΡΙΠΟΛΗ: Στις 8.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία, με ομιλητή τον Γιώργο Μαυρίκο,μέλος της ΚΕ και υποψήφιο ευρωβουλευτή.
  • ΛΑΜΙΑ: Στις 8.30 μ.μ. στην πλατεία Πάρκου με ομιλητές τον Γιάννη Θεωνά,ευρωβουλευτή, και τον Γιάννη Παττάκη,υποψήφιο ευρωβουλευτή.

ΑΥΡΙΟ

  • ΤΡΙΚΑΛΑ: Στις 8.30 μ.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, με ομιλητή τον Ορέστη Κολοζώφ,μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Κόμματος.

ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΝΟΣ ΜΗΝΑ ΤΩΝ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΩΝ
ΝΑΤΟΪΚΗ
ΚΤΗΝΩΔΙΑ
σε όλο της το μεγαλείο!
  • Πάνω από χίλιοι οι νεκροί (μεταξύ αυτών και 13 μωρά), πάνω από 4.500 οι σοβαρά τραυματισμένοι, 3 εκατομμύρια τουλάχιστον παιδιά βρίσκονται σε σοβαρό κίνδυνο, 600 χιλιάδες πολίτες δεν έχουν καθόλου νερό και περίπου 1 εκατομμύριο έχει σοβαρή έλλειψη... Πρόκειται για ελάχιστα από τα στοιχεία των συνεπειών του πρώτου μόνο μήνα των βάρβαρων ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία.
  • Σφοδροί ήταν και το περασμένο εικοσιτετράωρο οι βομβαρδισμοί σε προάστια του Βελιγραδίου, στο Νόβι Σαντ, στο Κοσσυφοπέδιο, στο Ποζάρεβατς, στο Σάμπατς κ.α.
  • Σχέδιο απόφασης που προωθούσαν τις τελευταίες μέρες αρκετά από τα μη μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, που υποτίθεται πως αφορούσε στην ανθρωπιστική βοήθεια για τους Κοσσοβάρους πρόσφυγες, αποδείχνεται έμμεσος τρόπος νομιμοποίησης των "γενικών αρχών" της "Ομάδας των 8" και μπλοκάρεται από την Κίνα.
  • Πυρετός προετοιμασίας στις αεροπορικές βάσεις στη Βορειοδυτική Τουρκία, αφού θα αποτελέσουν τα νέα ορμητήρια του NATO για την κλιμάκωση των επιθέσεών του κατά της Γιουγκοσλαβίας.

ΣΕΛ.  9   -   11

Μεγάλη συγκέντρωση στην Πάτρα

Σείστηκε το κέντρο της Πάτρας χτες βράδυ από τη μεγάλη και δυναμική κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές, στην οποία ομιλητές ήταν ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Στρατής Κόρακας, βουλευτής και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, και η δημοσιογράφος Λιάνα Κανέλλη, υποψήφια ευρωβουλευτής.


ΣΕΛ.  5


Η Κρατική Δούμα άρχισε χτες τις εργασίες της σχετικά με την εξέταση των πέντε βασικών κατηγοριών ενάντια στον Γιέλτσιν, που αν έστω μία δικαιωθεί οδηγεί στην αποπομπή του από το αξίωμα του Προέδρου. Την ώρα της συνεδρίασης πραγματοποιούνταν πικετοφορία έξω από το κτίριο της Βουλής.


ΣΕΛ.  17
Ενώ συνεχίζονται αμείωτες οι πολύμορφες αντιπολεμικές και αντιΝΑΤΟικές εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών, ευθυγραμμιζόμενη με τα φιλειρηνικά αισθήματα του λαού μας, οργανώνει σήμερα ένστολη αντιπολεμική πορεία διαμαρτυρίας και συγκέντρωση έξω από την αμερικανική πρεσβεία.


ΣΕΛ.  14   -   16
Ακόμα πιο απατηλή αποδεικνύεται η "περιβόητη" τραπεζική ρύθμιση για τα χρέη των αγροτοκτηνοτρόφων, που ανακοίνωσε πομπωδώς η κυβέρνηση στις 15 του Μάρτη, καθώς η ερμηνευτική εγκύκλιος της Αγροτικής Τράπεζας, όχι μόνο δεν ανταποκρίνεται στα δίκαια αιτήματα των αγροτοκτηνοτρόφων, αλλά δεν καλύπτει το σύνολο των χρεωμένων, ούτε το σύνολο των οφειλών τους, ενώ όσοι ενταχθούν σε αυτή, θα υποστούν τα ίδια οδυνηρά αποτελέσματα των προηγούμενων τραπεζικών ρυθμίσεων της ΑΤΕ.


ΣΕΛ.  40

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ