Παρασκευή 14 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΝΟΣ ΜΗΝΑ ΤΩΝ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΩΝ
ΝΑΤΟΪΚΗ ΚΤΗΝΩΔΙΑ
σε όλο της το μεγαλείο!
  • Πάνω από χίλιοι οι νεκροί (μεταξύ αυτών και 13 μωρά), πάνω από 4.500 οι σοβαρά τραυματισμένοι, 3 εκατομμύρια τουλάχιστον παιδιά βρίσκονται σε σοβαρό κίνδυνο, 600 χιλιάδες πολίτες δεν έχουν καθόλου νερό και περίπου 1 εκατομμύριο έχει σοβαρή έλλειψη... Πρόκειται για ελάχιστα από τα στοιχεία των συνεπειών του πρώτου μόνο μήνα των βάρβαρων ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία.
  • Σφοδροί ήταν και το περασμένο εικοσιτετράωρο οι βομβαρδισμοί σε προάστια του Βελιγραδίου, στο Νόβι Σαντ, στο Κοσσυφοπέδιο, στο Ποζάρεβατς, στο Σάμπατς κ.α.
  • Σχέδιο απόφασης που προωθούσαν τις τελευταίες μέρες αρκετά από τα μη μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, που υποτίθεται πως αφορούσε στην ανθρωπιστική βοήθεια για τους Κοσσοβάρους πρόσφυγες, αποδείχνεται έμμεσος τρόπος νομιμοποίησης των "γενικών αρχών" της "Ομάδας των 8" και μπλοκάρεται από την Κίνα.
  • Πυρετός προετοιμασίας στις αεροπορικές βάσεις στη Βορειοδυτική Τουρκία, αφού θα αποτελέσουν τα νέα ορμητήρια του NATO για την κλιμάκωση των επιθέσεών του κατά της Γιουγκοσλαβίας.

ΣΕΛ.  9   -   11

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ