Παρασκευή 14 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΛΒΑΝΙΑ
Επίσημη αναγνώριση του UCK από τη Βουλή

ΤΙΡΑΝΑ. -

Χωρίς(;) πολλή σκέψη των επιπτώσεων και των συνεπειών για όλη τη Βαλκανική, το αλβανικό Κοινοβούλιο προχώρησε χτες στην επίσημη αναγνώριση όχι μόνο του UCK, αλλά και της σκιώδους κυβέρνησης που έχει σχηματίσει με "πρωθυπουργό" τον 30χρονο ηγέτη του, Χασίμ Θάτσι. Μπορεί η απόφαση αυτή να μην ξαφνιάζει, αφού ο UCK έχει την απόλυτη υποστήριξη τόσο της Αλβανίας και του ΝΑΤΟ, όμως η επίσημη αυτή ανακήρυξη μόνο μεγαλύτερες και φυσικά πιο επικίνδυνες επιπλοκές μπορεί να αποφέρει...

"Η Λαϊκή Συνέλευση αναγνωρίζει και υποστηρίζει την προσωρινή κυβέρνηση υπό τον πρωθυπουργό Θάτσι", αναφέρεται στη χτεσινή ανακοίνωση της αλβανικής Βουλής που εγκρίθηκε από την πλειοψηφία, την οποία ελέγχει το κυβερνών "Σοσιαλιστικό Κόμμα". Στην ανακοίνωση ακόμα αναφέρεται ότι η αλβανική Βουλή "Αναγνωρίζει επίσης και υποστηρίζει τον Απελευθερωτικό Στρατό του Κοσσυφοπεδίου ως έναν από τους πλέον καθοριστικούς πολιτικούς και στρατιωτικούς παράγοντες για την επίλυση της κρίσης". Τέλος, με την απόφασή της ζητά επίσης τη μετατροπή του Κοσσυφοπεδίου σε διεθνές προτεκτοράτο και την ανάπτυξη δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην περιοχή, για να εγγυηθούν την επιστροφή των προσφύγων και να δημιουργήσουν τις συνθήκες για τον εκδημοκρατισμό!

Το παράδοξο της όλης υπόθεσης: Το "Δημοκρατικό Κόμμα", το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που ηγέτης του είναι ο Σαλί Μπερίσα δε συμμετείχε στη συνεδρίαση! "Αγνωστο" γιατί, αφού είναι γνωστές οι απόψεις του και η "ευαισθησία" στην υπόθεση του Κοσσυφοπεδίου, αλλά ο Σαλί Μπερίσα έχει ταχθεί στο πλευρό του μετριοπαθούς Κοσσοβάρου ηγέτη, Ιμπραχίμ Ρουγκόβα, ο οποίος έχει σχηματίσει τη δική του "κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου", υπό τον Μπουχάρ Μπουκόσι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ