Σελ. /48
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 25 Μάη 1999

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
Μεγάλη η επιτυχία της Διεθνούς Διάσκεψης στην Αθήνα

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή οι εργασίες της Διεθνούς Διάσκεψης των 55 Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων. Στη Συνάντηση τονίστηκε η ανάγκη να αναπτυχθούν ακόμα παραπέρα οι προσπάθειες κοινής δράσης και συντονισμού. Υπογραμμίστηκε η ανάγκη προώθησης μορφών για την πληρέστερη και πιο έγκαιρη ενημέρωση των κομμάτων και της κοινής γνώμης των χωρών, για τις δραστηριότητες και τους προβληματισμούς των κομμουνιστών. Εγκρίθηκε Κοινή Εκκληση των Κομμάτων, για να σταματήσει η επέμβαση του ΝΑΤΟ, ενώ πραγματοποιήθηκε ειδική συνάντηση των Κομμάτων από βαλκανικές χώρες, η οποία ενέκρινε Κοινή Δήλωση για την επίθεση του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας.


ΣΕΛ.  6   -   7

ΣΤΟΥΣ 100 ΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΕ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ
ΣΥΝΕΧΗΣ
ΚΤΗΝΩΔΙΑ
για να κάμψουν την αντίσταση του γιουγκοσλαβικού λαού

Τετρακόσια είναι τα δολοφονημένα και δύο χιλιάδες τα τραυματισμένα παιδιά από τις ΝΑΤΟικές βόμβες! Δύο τάγματα ετοιμάζεται να στείλει η ελληνική κυβέρνηση, σε ρόλο δυνάμεων εισβολής και κατοχής στη Γιουγκοσλαβία, κατήγγειλε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Ο λαός να σηκωθεί στο πόδι, κάλεσε από τη Λάρισα η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, για να σταματήσουμε την έξοδο από την Ελλάδα των δύο ταγμάτων, που είναι έτοιμη να στείλει η κυβέρνηση ως δυνάμεις εισβολής και κατοχής στη Γιουγκοσλαβία.

Οι ΝΑΤΟικοί εντείνουν τις βομβιστικές κτηνώδεις επιθέσεις τους. Στις φυλακές του Ιστόκ, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 100,ενώ δεκάδες είναι οι τραυματίες. Στο τριήμερο που πέρασε, προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές στο δίκτυο ύδρευσης και ηλεκτροδότησης, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρότατος κίνδυνος για τη ζωή χιλιάδων κατοίκων.

Οπως αποκάλυψε η πρόεδρος της Γιουγκοσλαβικής Επιτροπής Συνεργασίας με τη "Γιούνισεφ", το ένα τρίτο του συνολικού αριθμού των 1.200 νεκρών είναι παιδιά. Οπως παιδιά είναι και το 40% των 5.000 τραυματιών.

Η εισαγγελέας του ΟΗΕ Λ. Αρμπουρ δεν αποκλείει μήνυση στους ηγέτες των 19 χωρών - μελών του ΝΑΤΟ για εγκλήματα πολέμου.

Ταυτόχρονα, συνεχίζεται το "γαϊτανάκι" της τάχα "διπλωματικής κινητικότητας", με μοναδικό σκοπό να επιβάλουν τους σκληρότερους όρους παράδοσης του γιουγκοσλαβικού λαού. Σε αυτά τα πλαίσια, με ποικίλους τρόπους, επανέρχονται στην ημερήσια διάταξη οι χερσαίες επιχειρήσεις.


ΣΕΛ.  8   -   9,    18   -   20,   

Με τις σημαίες του αγώνα

Ολοι φορούν "τα καλά" τους. Πάνε σε γιορτή. Γιορτή είναι για τους κομμουνιστές, για τους απλούς ανθρώπους του λαού μας, οι συγκεντρώσεις του ΚΚΕ. Γιορτή κι αγώνας. Προχωρούν και διαδηλώνουν. Στα χέρια τους, οι κόκκινες σημαίες του Κόμματος, οι σημαίες της πάλης, της πανανθρώπινης ελπίδας για να ξημερώσει ένα καλύτερο αύριο. Οι δρόμοι των ελληνικών πόλεων, των συνοικιών, των χωριών, αντιλαλούν τα συνθήματά τους. Προχτές η Λάρισα, ο Βόλος, τα Τρίκαλα, τα Λιόσια. Χτες το Χαλάνδρι, η Δάφνη, ο Κολωνός, η Κομοτηνή, το Κιλκίς. Σήμερα άλλες παίρνουν τη σκυτάλη. Κάθε μέρα, κάθε ώρα έως την Κυριακή της κάλπης αλλά και μετά απ' αυτήν. Στις επάλξεις!


ΣΕΛ.  3,   5   -   16,   

Συγκεντρώσεις του ΚΚΕ

Σήμερα:

- Στην Καισαριανή, στην κεντρική πλατεία στις 20.00 με ομιλητές τον Στρατή Κόρακα και την Λιάνα Κανέλλη.

- Στην Κυψέλη,στην πλατεία, στις 20.00, με ομιλητές τον Σπύρο Στριφτάρη και την Ελένη Γερασιμίδου.

- Στη Νίκαια,στην πλατεία Περιβολάκι, στις 19.30 με ομιλητές τον Γιάννη Θεωνά και την Βέρα Νικολαϊδου.

- Στο Γαλάτσι,στο παλαιό τέρμα (έξω από την Εθνική Τράπεζα) στις 19.30,με ομιλητή τον Κώστα Παρασκευά.

- Στην Ερυθραία,στην πλατεία Κώστα Βάρναλη 48 και Κηφισίας στις 20.30, με ομιλητή τον Κράτη Κυριαζή.

- Στο Ιλιον (Νέα Λιόσια),στην κεντρική πλατεία στις 20.00 με ομιλητές τον Σπύρο Χαλβατζή και τον Αλέκο Τομαρά.



"Κυκλωτική κίνηση" στα σχέδια των ιμπεριαλιστών, που θέλουν τη Θεσσαλονίκη μόνιμο ορμητήριο θανάτου σε βάρος των λαών της Βαλκανικής, έκαναν την Κυριακή χιλιάδες αγωνιστές της ειρήνης, που κίνησαν από τρία σημεία της πόλης, για να καταλήξουν διαδηλώνοντας στο Λιμάνι.


ΣΕΛ.  30
Στο όνομα της λεγόμενης "εθνικής υπόθεσης" της Ολυμπιάδας 2004, η κυβέρνηση, με το νομοσχέδιο που συζητείται σήμερα στη Βουλή, παραδίδει στους ιδιώτες κερδοσκόπους για εκμετάλλευση δημόσιες εκτάσεις με τεράστια οικολογική σημασία. Σημαντικές παρατηρήσεις στο νομοσχέδιο από Ομάδα Εργασίας του ΚΚΕ, στο σημερινό "Ριζοσπάστη"


ΣΕΛ.  35
Η κυβέρνηση, στην απεγνωσμένη προσπάθειά της να παραπλανήσει τον ελληνικό λαό, ενόψει των ευρωεκλογών της 13ης Ιούνη, ζήτησε από το ΝΑΤΟ την προσωρινή διακοπή της διέλευσης των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων από τη Θεσσαλονίκη για το διάστημα από 4 μέχρι 15 Ιούνη. Επίσημη αιτιολογία; Η... δυσκολία της Αστυνομίας να παράσχει προστασία (!) λόγω εμπλοκής της στην εκλογική διαδικασία...


ΣΕΛ.  3

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ