Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 10 Μάη 2007 - αριθ. φύλλου: 9772

9η ΜΑΗ - ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
Οι λαοί ενάντια στο στόχο της Ευρωπαϊκής Ενωσης να τη διαγράψει από την Ιστορία

Η 9η Μάη, Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, τιμήθηκε χτες με εκδηλώσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αντιστασιακών Οργανώσεων και άλλων μαζικών φορέων, σαν απάντηση στην επιλογή των ιμπεριαλιστών της ΕΕ, που την ανακήρυξαν «Μέρα της Ευρώπης» για να λησμονηθούν οι λόγοι για τους οποίους έδωσαν το αίμα τους δεκάδες εκατομμύρια Ευρωπαίοι.


ΣΕΛ.  6  -  7

Ενισχύεται ΜΕ ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ η Πανσπουδαστική

Με την Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας, σύμφωνα με τα έως τώρα αποτελέσματα, να συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό της στις σχολές από το 1990, φοιτητές και σπουδαστές, μέσα και από τις εκλογές στους συλλόγους τους, σηματοδοτούν την αναγνώριση της πρωτοπόρας δράσης της. Η ισχυροποίησή της, ιδιαίτερα στα ΤΕΙ, αποτελεί εγγύηση για τη συνέχιση και την ενδυνάμωση του αγώνα ενάντια στις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις, για δημόσια και δωρεάν ανώτατη εκπαίδευση. Είναι βήμα για την αναζωογόνηση του ίδιου του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος, για τη λειτουργία των συλλογικών οργάνων του, με ακόμη πιο μαζική συμμετοχή φοιτητών και σπουδαστών στις συλλογικές του διαδικασίες. Με τη δύναμη φοιτητών και σπουδαστών, από σήμερα κιόλας, η ΠΚΣ θα δώσει τη μάχη για να φτάσει πιο πλατιά η συζήτηση και η διεκδίκηση για το πανεπιστήμιο που έχουν σήμερα ανάγκη ο λαός και η νεολαία.


ΣΕΛ.  8  -  9

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΝΟ ΛΟΪΖΟ
Τιμή στο μεγάλο δημιουργό τραγουδιών του αγώνα

Μια λαοθάλασσα πλημμύρισε την περασμένη Δευτέρα το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για να τιμήσει τον Μάνο Λοΐζο της μελωδίας, του αγώνα, της καρδιάς μας, στη μεγάλη συναυλία, που διοργάνωσαν η «Τέχνη Εντός», η «Πολιτιστική Παρέμβαση» και ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, με αφορμή τα 70 χρόνια από τη γέννηση του αξέχαστου δημιουργού. Χιλιάδες άνθρωποι, κάθε ηλικίας, έσμιξαν για να γευτούν τα ακριβά τραγούδια του, ερμηνευμένα από τους Μαρία Φαραντούρη, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Μανώλη Λιδάκη, Χρήστο Θηβαίο, Μελίνα Κανά και Λάκη Λαζόπουλο.


ΣΕΛ.  23


ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 15 ΤΟΥ ΜΑΗ
Κορυφώνεται η προετοιμασία

Στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα.


ΣΕΛ.  13
Εμφάνιση του «Επαναστατικού Αγώνα»

Με προκήρυξή του ανέλαβε την ευθύνη εναντίον του Αστυνομικού Τμήματος Ν. Ιωνίας.


ΣΕΛ.  19
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Σφαίρες» κατά των διαδηλώσεων!

Νέα μέτρα καταστολής σε βάρος των διαδηλώσεων, όπως τη χρήση σφαιρών από καουτσούκ, προωθεί η κυβέρνηση.


ΣΕΛ.  11

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ