Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 23 Μάη 2007 - αριθ. φύλλου: 9782

ΑΚΙΝΗΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Θα πληρώνουμε και νοίκι στους αγοραστές

Στη γραμμή... ΠΑΣΟΚ οι νέες παραχωρήσεις προς το κεφάλαιο. Το νομοσχέδιο είναι προκλητικό και απαράδεκτο, τονίζει το ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  11
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Ανέξοδες «παροχές» προεκλογικού χαρακτήρα

Ο νέος τελωνειακός κώδικας προβλέπει ρυθμίσεις σε όφελος κυρίως των αυτοκινητοβιομηχανιών, αλλά οι κυβερνώντες προβάλλουν άλλα δευτερεύουσας σημασίας μέτρα, ποντάροντας στη δημιουργία εντυπώσεων.


ΣΕΛ.  10

ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΑΚΤΕΣ δωρεάν για το λαό!

ΚΚΕ: Οι ακτές, τα δάση, τα βουνά, οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις να γίνουν λαϊκή περιουσία, να ικανοποιούν λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των επιχειρηματιών

  • Το ΚΚΕ παλεύει για ανοιχτές ακτές, δωρεάν για το λαό, για την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης σε αυτές από ιδιώτες και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Διεκδικεί να γίνουν οι ακτές, γενικότερα τα δάση, οι ορεινοί όγκοι, οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις λαϊκή περιουσία, να ικανοποιούν λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των επιχειρηματιών.
  • Η ΝΔ υπηρετεί τα συμφέροντα των επιχειρήσεων. Υλοποίησε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα και τους νόμους της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ. Σε όλο το μήκος της Αττικής παραδίδουν δημόσιες εκτάσεις, ελεύθερους χώρους στους επιχειρηματικούς ομίλους για εκμετάλλευση. Οι πιο όμορφες παραλίες της Αττικής τσιμεντοποιούνται. Το μπάνιο, η θάλασσα, η σκιά, ο αέρας, έχουν γίνει πανάκριβο εμπόρευμα, απρόσιτα για τη λαϊκή οικογένεια, που βλέπει να συρρικνώνεται το εισόδημά της και την ανεργία να μεγαλώνει.
  • Το ΚΚΕ καλεί κάθε εργαζόμενο, νέο και νέα, να καταδικάσει με τον αγώνα και την ψήφο του τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που συμπλέουν. Αυτά τα κόμματα δεν αλλάζουν. Οσο πιο αδύναμα βγουν στις εκλογές, τόσο πιο δυνατός θα είσαι εσύ. Προσπέρασε τις δυνάμεις, όπως ο ΣΥΝ, που ενώ έχουν συμφωνήσει με την ΕΕ και έχουν ψηφίσει αντιδραστικές συνθήκες, σήμερα κουκουλώνουν τις ευθύνες τους. Με εμπιστοσύνη στη δύναμη και στο δίκιο σου ψήφισε ΚΚΕ.

ΣΕΛ.  7

ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΠΑΝΣΗ ΤΟΥ ΑΣΩΠΟΥ
Στην επιφάνεια οι τεράστιες πολιτικές ευθύνες

Συνεχίζεται την Παρασκευή 25 Μάη, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θηβών, η δίκη των 18 εκπροσώπων εργοστασίων της περιοχής Οινοφύτων, που η εισαγγελική και ανακριτική έρευνα παρέπεμψε με την κατηγορία ότι διέθεσαν υγρά βιομηχανικά απόβλητα και λύματα στον ποταμό Ασωπό της Βοιωτίας χωρίς να έχει προηγηθεί επεξεργασία. Τεράστιες είναι οι ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, καθώς νομιμοποιούν την ασυδοσία και αυθαιρεσία των βιομηχάνων.


ΣΕΛ.  25


ΨΗΦΟΣ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Δε διασφαλίζεται αδιάβλητη διαδικασία

Στο κυβερνητικό προσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων Ελλήνων δεν αντιμετωπίζονται κρίσιμα ζητήματα για την αδιάβλητη διαδικασία των εκλογών.


ΣΕΛ.  6
ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΙΕΚ
Γιορτή για μόρφωση, δουλιά, ζωή

Από τις 26 Μάη έως και τις 3 Ιούνη θα διεξαχθεί το 7ο Φεστιβάλ Συλλόγων Σπουδαστών ΙΕΚ, με σύνθημα «Η δική μας γιορτή για μόρφωση, δουλιά, ζωή».


ΣΕΛ.  11
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
Μόνιμος τροφοδότης των τραπεζών

Δεκάδες άτοκους τραπεζικούς λογαριασμούς διατηρούσε ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας (ΟΕΚ) για πολλά χρόνια και μέχρι το 2004, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας.


ΣΕΛ.  6
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Επαίσχυντη σύμβαση με το Πακιστάν

Με συνοπτικές διαδικασίες η κυβέρνηση κύρωσε χτες στην Ολομέλεια της Βουλής την επαίσχυντη σύμβαση Ελλάδας - Πακιστάν.


ΣΕΛ.  3

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ