Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 22 Ιούνη 2007 - αριθ. φύλλου: 9807

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Παρακαταθήκη στους αγώνες η νέα σύμβαση

Μετά από επίμονους και πολύμηνους αγώνες, με κλαδικές και άλλες συντονισμένες κινητοποιήσεις, η Ομοσπονδία Οικοδόμων υπέγραψε νέα κλαδική Συλλογική Σύμβαση για το 2007, που προβλέπει αυξήσεις στα μεροκάματα κατά 7% από την αρχή του χρόνου.


ΣΕΛ.  15
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
Απεργούν για την κατάσταση στα Κέντρα Πρόληψης

Δεκάδες Κέντρα Πρόληψης απειλούνται με λουκέτο. Το Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης προχωρά σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία την Τρίτη 26 Ιούνη, Παγκόσμια Ημέρα Κατά Των Ναρκωτικών. Μαζί τους και οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ).


ΣΕΛ.  14

Για τον ΕΦΙΑΛΤΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ καταδικάστε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ενισχύστε το ΚΚΕ

Πρωτοβουλίες για το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας με πλατιά εξόρμηση και άλλες πολύμορφες παρεμβάσεις σε τόπους δουλιάς και συνοικίες, αναλαμβάνει η Κομματική Οργάνωση Αθήνας

  • Το ΚΚΕ έχει στην προτεραιότητά του τον αγώνα για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλιά με πλήρη δικαιώματα, για την ισοτιμία της γυναίκας και την προστασία της νεολαίας, για εισοδήματα και συντάξεις που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες, για τον ελεύθερο χρόνο.
  • Δε φταίνε για την ανεργία οι εργάτες που απολύονται, οι φτωχοί αγρότες που ξεκληρίζονται, οι μετανάστες, αλλά οι πολιτικές που ασκούνται και υπηρετούν το μεγάλο κεφάλαιο. Οι υποσχέσεις και τα ρουσφέτια δε λύνουν το πρόβλημα για κανέναν.
  • Η αιτία της ανεργίας βρίσκεται στο ποιος κάνει κουμάντο στην ανάπτυξη, ποιον υπηρετεί η ανάπτυξη, ποιος έχει στα χέρια του τις επιχειρήσεις. Η ανάπτυξη υπέρ των μονοπωλίων γεννά την ανεργία και η εξουσία τους τη διαιωνίζει. Καπιταλισμός χωρίς ανεργία δεν υπάρχει. Ούτε φυσικά αυτό το σύστημα εξανθρωπίζεται.
  • Οι άνεργοι, οι υποαπασχολούμενοι, οι νέοι και οι νέες, οι αλλοδαποί που ζουν τον εφιάλτη της ανεργίας, μαζί με όλους τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη σε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ που ευθύνονται για την ανεργία, την υποαπασχόληση, τη φτώχεια και την εξαθλίωση. Να ενισχύσουν το ΚΚΕ στην πάλη για την ουσιαστική προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους.

ΣΕΛ.  3

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟΝ ΚΟΛΩΝΟ
Οι εκλογές εφαλτήριο για οργανωμένη αντεπίθεση

«Ο αντίπαλός μας είναι σκληρός και για να έχουμε νίκες, οι εκλογές πρέπει να είναι εφαλτήριο για μια οργανωμένη αντεπίθεση. Πρέπει να φύγουν οι φοβίες για το εάν θα έχουμε σταθερή κυβέρνηση. Το δίλημμα είναι αστικά κόμματα ή το κόμμα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων; Χωρίς έπαρση αλλά με συναίσθηση ευθύνης λέμε πως αυτό είναι το ΚΚΕ».Με τα παραπάνω λόγια μίλησε, ξεκάθαρα, στους εργαζόμενους στον Κολωνό η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη διάρκεια της πολύωρης χτεσινής της περιοδείας στην περιοχή.


ΣΕΛ.  7


ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΚΑΤΑ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ»
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις

ΣΕΛ.  8  -  9
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συλλαλητήριο ενάντια στην καταστολή

Το ΠΑΜΕ και η «Δημοκρατική Συσπείρωση» στη Θεσσαλονίκη διοργανώνουν συλλαλητήριο την επόμενη Πέμπτη 28 Ιούνη.


ΣΕΛ.  11
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Αναρτήθηκαν οι βαθμολογίες

Αναρτήθηκαν χτες στα λύκεια οι βαθμολογίες των 93.882 υποψηφίων που πήραν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις.


ΣΕΛ.  18
ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΕΕ
Απεργάζεται νέα αντιλαϊκή «συνθήκη»

Η διάσωση του «ευρωσυντάγματος» σε μια παραλλαγή που στο ελάχιστο δε μειώνει την αντιδραστική ουσία του, αποτελεί τον πραγματικό στόχο.


ΣΕΛ.  6

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ