Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 7 Ιούλη 2007 - αριθ. φύλλου: 9820

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ
Να καταργηθούν όλα τα χαράτσια στα Δημόσια Νοσοκομεία

Καμιά επιβάρυνση για εξετάσεις στα τακτικά εξωτερικά, στα απογευματινά ιατρεία και στα εργαστήρια, όπως και την άμεση κατάργηση όλων των χαρατσιών που έχουν επιβάλει και επεκτείνει οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, απαιτεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  3

ΕΜΠΡΗΣΤΗΣ η πολιτική γης και η οικοπεδοποίηση δασών

Αλέκα Παπαρήγα: Να καταργηθεί κάθε μορφή ατομικής ιδιοκτησίας στα δάση και γενικότερα στις δασικές εκτάσεις, σε χώρους ελεύθερους που ανήκουν στο λαό και πρέπει να είναι για λαϊκή χρήση

  • Να δημιουργηθεί εξαρχής με βάση και την πείρα, Ενιαίος Φορέας Δασοπροστασίας, να επιλυθούν το ζήτημα της μη οικοπεδοποίησης, τα ζητήματα της ιδιοκτησίας και να συμπεριλάβουν όλες τις δασικές εκτάσεις και τις περιφερειακές εκτάσεις των δασών.
  • Να αποκατασταθεί ο ρόλος των δασικών υπηρεσιών στην πρόληψη, στα πλαίσια του Ενιαίου Φορέα Πρόληψης και Καταστολής μαζί με την Πυροσβεστική, την αποφασιστική ενίσχυση της Δασικής Υπηρεσίας, και οικονομικά και με επιστημονικό δυναμικό και με σταθερό προσωπικό.
  • Πρέπει να τελειώσουν αμέσως τα ζητήματα, που έχουν σχέση με την ιδιοκτησία, από οικοδομικούς συνεταιρισμούς, από την Εκκλησία και άλλους φορείς. Να καταργηθεί αυτή η μορφή ιδιοκτησίας στα δάση και γενικότερα στις δασικές εκτάσεις, σε χώρους ελεύθερους που ανήκουν στο λαό και πρέπει να είναι για λαϊκή χρήση.
  • Οι προσπάθειες που γίνονται για την αναδάσωση πρέπει να ξεκινήσουν με ευθύνη του κράτους, με δημόσιες δαπάνες κι όχι με ανάμειξη «ευαίσθητων» εταιρειών, επιχειρηματιών, χορηγών και διάφορων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

ΣΕΛ.  15

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ
Τα κρίσιμα προβλήματα παραμένουν...

Είτε η ΝΔ είτε το ΠΑΣΟΚ είναι στην κυβέρνηση, παραμένουν τα κρίσιμα προβλήματα του Θριάσιου, τόνισε χτες βράδυ στην ομιλία της στην Ελευσίνα η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα. Μεγαλώνουν οι κίνδυνοι τύπου ΣΕΒΕΖΟ, τα σκουπίδια στο Θριάσιο αποτελούν βραχνά, εδώ διοχετεύουν τη λυματολάσπη της Ψυττάλειας, θα φορτώσουν και τη σχεδιαζόμενη καταστροφική καύση, τα επικίνδυνα βιομηχανικά απόβλητα. Ο αγώνας για το περιβάλλον είναι αγώνας κατά των βιομηχάνων, της συνειδητής αδιαφορίας τους για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων, για το περιβάλλον.


ΣΕΛ.  7


16ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Σήμερα η διαδήλωση στο Λαύριο

Αρχισε χτες με κατασκήνωση στην Ανάβυσσο. Συνεχίζεται σήμερα με εκδηλώσεις στο Λαύριο, με πορεία στην πόλη και ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στις 9.30 μ.μ. Αύριο, το διήμερο ολοκληρώνεται με επίσκεψη στη Μακρόνησο.


ΣΕΛ.  11
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΔ
Πορεία αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων

Η αταλάντευτη πορεία στο δρόμο των αντιδραστικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων ήταν το κυρίαρχο μήνυμα του Κ. Καραμανλή κατά την έναρξη των εργασιών του 7ου τακτικού Συνεδρίου της ΝΔ. Αν και κυριάρχησαν οι προεκλογικοί τόνοι, ο πρωθυπουργός δεν αποσαφήνισε το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών.


ΣΕΛ.  8  -  9

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ