Σάββατο 7 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΜΠΡΗΣΤΗΣ η πολιτική γης και η οικοπεδοποίηση δασών

Αλέκα Παπαρήγα: Να καταργηθεί κάθε μορφή ατομικής ιδιοκτησίας στα δάση και γενικότερα στις δασικές εκτάσεις, σε χώρους ελεύθερους που ανήκουν στο λαό και πρέπει να είναι για λαϊκή χρήση

  • Να δημιουργηθεί εξαρχής με βάση και την πείρα, Ενιαίος Φορέας Δασοπροστασίας, να επιλυθούν το ζήτημα της μη οικοπεδοποίησης, τα ζητήματα της ιδιοκτησίας και να συμπεριλάβουν όλες τις δασικές εκτάσεις και τις περιφερειακές εκτάσεις των δασών.
  • Να αποκατασταθεί ο ρόλος των δασικών υπηρεσιών στην πρόληψη, στα πλαίσια του Ενιαίου Φορέα Πρόληψης και Καταστολής μαζί με την Πυροσβεστική, την αποφασιστική ενίσχυση της Δασικής Υπηρεσίας, και οικονομικά και με επιστημονικό δυναμικό και με σταθερό προσωπικό.
  • Πρέπει να τελειώσουν αμέσως τα ζητήματα, που έχουν σχέση με την ιδιοκτησία, από οικοδομικούς συνεταιρισμούς, από την Εκκλησία και άλλους φορείς. Να καταργηθεί αυτή η μορφή ιδιοκτησίας στα δάση και γενικότερα στις δασικές εκτάσεις, σε χώρους ελεύθερους που ανήκουν στο λαό και πρέπει να είναι για λαϊκή χρήση.
  • Οι προσπάθειες που γίνονται για την αναδάσωση πρέπει να ξεκινήσουν με ευθύνη του κράτους, με δημόσιες δαπάνες κι όχι με ανάμειξη «ευαίσθητων» εταιρειών, επιχειρηματιών, χορηγών και διάφορων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

ΣΕΛ.  15

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ