Σάββατο 7 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΟΕΝΓΕ
Συναινούν στη διευθέτηση

Η προσπάθεια κυβέρνησης και πλειοψηφίας ΟΕΝΓΕ να προχωρήσουν σε συναινετική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ) που θα οδηγεί στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας των γιατρών και στην απεμπόληση βασικών και χρόνιων αιτημάτων του κλάδου, έγινε φανερή στη χτεσινή συνάντηση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Σύμφωνα με τις προτάσεις του υπουργείου, τις οποίες στηρίζουν οι παρατάξεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ, καταργείται η έννοια της εφημερίας - υπερωρίας και αντικαθίσταται από επίδομα εφημέρευσης. Ο υπουργός πρότεινε να γίνει ενσωμάτωση των εφημεριών στις τακτικές αποδοχές - άγνωστο ποιο ποσό - και μέρος αυτού του ποσού να ενσωματωθεί βαθμιαία στο βασικό μισθό. Δεν τέθηκε κανένα ζήτημα αύξησης των βασικών μισθών οι οποίοι είναι καθηλωμένοι τα τελευταία δέκα χρόνια και κάλεσε τους νοσοκομειακούς γιατρούς να καλύψουν μέχρι το τέλος του 2008 τις εφημερίες που ξεπερνούν το επιτρεπόμενο όριο απλήρωτοι!

Η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών» και στη σύσκεψη της ΟΕΝΓΕ που ακολούθησε υπογράμμισε ότι απέναντι σε αυτή την επίθεση που οδηγεί στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, απαιτείται συντονισμένη δράση των ειδικευόμενων και ειδικευμένων γιατρών μαζί με όλους τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ