Σάββατο 7 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δεν είδαν δεν άκουσαν

Σε τραμπούκικη επίθεση με προπηλακισμούς και βρισιές εναντίον συνδικαλιστών προχώρησαν την περασμένη Παρασκευή ο εκλεγμένος με το ΠΑΣΟΚ δήμαρχος στα Βίλλια Αττικής Παναγιώτης Ρούσης και ο αντιδήμαρχος Βαγγέλης Πέππας. Επιτέθηκαν στον πρόεδρο Αλέξη Λεβεντέρη και τον γραμματέα Γιώργο Κορδή του Σωματείου Εργαζομένων στο Θριάσιο και τους γύρω δήμους, μέσα στο εργοτάξιο του δήμου, αφήνοντας έκπληκτους τους εργαζόμενους που παραβρίσκονταν εκείνη την ώρα.

Οι δύο συνδικαλιστές είχαν βρεθεί στο εργοτάξιο αντιδρώντας για πολλοστή φορά στην απόφαση της δημοτικής αρχής να διώξει εργαζόμενο συμβασιούχο, που ακόμα και με το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα δικαιούνταν την «αοριστικοποίησή» του. Ο δήμαρχος, πριν δύο μήνες και για εκδικητικούς λόγους, όπως καταγγέλλεται, όταν έμαθε ότι έχει τη δυνατότητα να γίνει αορίστου, του ανακοίνωσε ότι τον διώχνει. Μετά από τριμερή, η Επιθεώρηση Εργασίας έχει καλέσει το δήμο να τον ξαναπροσλάβει και να του καταβάλει δεδουλευμένα δύο μηνών.

Το περιστατικό καταγγέλλεται από το σωματείο και είναι ενδεικτικό τού μέχρι πού είναι διατεθειμένοι να φτάσουν οι πρασινογάλαζοι δήμαρχοι για να περάσουν τις αντιδραστικές και αντεργατικές αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οσο για την αντίδραση της πλειοψηφίας της ΠΟΕ ΟΤΑ στο συγκεκριμένο ζήτημα; Απόλυτη σιγή. Είχε άλλωστε να ασχοληθεί με σοβαρότερες «αποστολές». Οπως η καταγγελία του Δήμου Νίκαιας, που δίνει μάχη για να μη χάσει κανένας εργαζόμενος τη δουλιά του. Αλλά και η αποπομπή της ΔΑΣ από την Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας, με τη βοήθεια και του ΣΥΝ, επειδή οι ταξικές δυνάμεις χαλούσαν τη σούπα της συναίνεσης. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να χαίρονται τους δημάρχους τους. Μαζί και τους συνδικαλιστές που τους κάνουν πλάτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ