Σάββατο 7 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ψήφος πάλης κατά της πλουτοκρατίας συνεπής, σταθερή, χωρίς μισόλογα

Αποσπάσματα από την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, χτες βράδυ, στην Ελευσίνα

Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων, ψήφος πάλης κατά της πλουτοκρατίας, χωρίς μισόλογα και ψευτομοντερνισμούς, πάλης ανιδιοτελούς.

Τα παραπάνω υπογράμμισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, απ' την πλατεία Ηρώων στην Ελευσίνα, όπου μίλησε σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση. Παράλληλα, τόνισε ότι η ψήφος στο ΚΚΕ είναι και ψήφος πάλης κατά του πολέμου και της αλλαγής συνόρων στην περιοχή, ψήφος πάλης κατά της εκχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Τη συγκέντρωση άνοιξε ο Παναγιώτης Σοφός, Γραμματέας της Αχτιδικής Επιτροπής Θριασίου - Μεγάρων και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος σημείωσε ότι στην περιοχή εκφράζεται η αντιλαϊκή πολιτική της απόλυτης φτώχειας των 600 ευρώ. Πρόκειται για μια περιοχή με συνεχή εργατικά ατυχήματα, υποβάθμισης του περιβάλλοντος απ' τους βιομηχάνους, οι οποίοι κλέβουν όχι μόνο τον ιδρώτα των εργαζομένων αλλά και τη ζωή τους.

Μεταξύ των παραβρισκομένων ήταν και οι νομαρχιακοί σύμβουλοι Δυτικής Αττικής της ΝΑΣ Κώστας Παπαπολυχρονίου και Δήμος Κουμπούρης.

Ο λαός να τους παρατήσει και τους δύο και την πολιτική τους

«Δεν πρόκειται να κάνουμε το χατίρι της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ ή όποιου άλλου, να συρθούμε σε μια αντιπαράθεση ποιος έχει κάνει περισσότερα σκάνδαλα από τον άλλο, ούτε να ζητάμε την παραίτηση του ενός ή του άλλου, όταν ο λαός πρέπει να φτάσει όσο γίνεται πιο γρήγορα στο σημείο να παραιτήσει και τους δύο, δηλαδή την πολιτική τους», υπογράμμισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, παίρνοντας το λόγο.


Και συνέχισε τονίζοντας: «Εμείς δεν πρόκειται να φορέσουμε εκλογικό προσωπείο, να κρύψουμε τις θέσεις μας από το λαό για να κερδίσουμε κάποιες ψήφους, ή να αγνοήσουμε ότι ο λαός θέλει συγκεκριμένες θέσεις για τα προβλήματά του αλλά και όραμα - προοπτική».

«Εκθέτουμε στο λαό τις θέσεις μας. Δεν απαιτούμε βεβαίως να συμφωνήσει σε όλα μαζί μας. Δεν περιμένουμε να συμφωνήσει άμεσα σε όλα, ωστόσο θεωρούμε ρεαλιστικό να προβληματιστεί για ένα γεγονός που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Οτι το ΚΚΕ είναι κόμμα έμπειρο και σταθερό στην υπεράσπιση της λύσης των οξυμένων λαϊκών προβλημάτων, αντέχει και ξέρει να μάχεται σε όλες τις περιστάσεις. Δεν παζαρεύει πίσω απ' τις πλάτες κανενός. Δεν αλλάζει τις θέσεις και τα συνθήματα σαν τα πουκάμισα. Η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι ενίσχυση μιας συνεπούς και μαχητικής αντιπολίτευσης, που πρέπει να αποκτήσει ικανότητα απόσπασης κατακτήσεων, με προϋπόθεση βεβαίως σε πρώτη φάση την τιμωρία και των δύο, όχι μόνο του ενός αλλά και των δύο. Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος σε ένα κόμμα που ξέρεις τι λέει και τι πιστεύει. Δεν πρόκειται αύριο να σε φέρει μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη, ούτε να χρησιμοποιήσει τη λαϊκή ψήφο σε άγνωστο σκοπό και κατεύθυνση».

«Είναι ψήφος - συνέχισε η Αλ. Παπαρήγα - υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων, πάλης κατά του πολέμου και της αλλαγής των συνόρων στην περιοχή, πάλης κατά της εκχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων. Πάλη κατά της πλουτοκρατίας συνεπής, σταθερή, χωρίς μισόλογα και ψευτομοντερνισμούς, πάλη ανιδιοτελής».

Τους ενοχλεί η αλήθεια...

Συνεχίζοντας η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε: «Δεν υπάρχει πιο μεγάλο ψέμα από αυτό που ισχυρίζονται η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ότι ανάμεσά τους υπάρχει μεγάλο χάσμα, ότι εκπροσωπούν δύο διαφορετικούς κόσμους. Η πραγματική τους διαφορά έγκειται στο αποτέλεσμα της κάλπης. Το βέβαιο είναι ότι και τα δύο κόμματα ενδιαφέρονται να μην ξεπεράσει ο καυγάς τους κάποια όρια, και ανοίξουν τα μάτια των εργαζομένων. Ελεγχόμενη αντιπαράθεση θέλουν, ώστε όταν χάνει ο ένας να αναπληρώνει τις απώλειες ο άλλος και τανάπαλιν.

Γι' αυτό και ενοχλεί η θέση του ΚΚΕ ότι τα δύο κόμματα δεν έχουν πια διαφορές, ότι έχουν ίδια στρατηγική. Οταν λένε ότι αντιπροσωπεύουν δύο διαφορετικούς κόσμους, περισσότερο το χρησιμοποιούν για λαϊκή κατανάλωση, ακριβώς γιατί ο καυγάς τους δε θίγει τη σταθερότητα του συστήματος».

«Το προσφιλές πεδίο αντιπαράθεσης - τόνισε η Αλ. Παπαρήγα - είναι τα σκάνδαλα, οι κουμπάροι και οι συγγενείς, τα γαλάζια και τα πράσινα παιδιά, η διαφωνία στους αριθμητικούς δείκτες. Συνιστά και αυτό απόδειξη ότι δεν τους χωρίζει χάσμα παρά ο ανταγωνισμός ποιος θα είναι πρώτος.

Και όταν φθάνουν στα άκρα, κάτω και από τη δυναμική της αντιπαράθεσης, στήνουν αυτί και ακούνε τις συμβουλές των συνδικαλιστικών οργάνων της πλουτοκρατίας, που τους συμβουλεύουν να κρατήσουν την ψυχραιμία τους, να είναι στο ύψος τους, ώστε να συνεχίζουν να εγκλωβίζουν και να παραπλανούν.

Μπορεί στο εθνικό Κοινοβούλιο να μην ψηφίζουν από κοινού, στο Ευρωκοινοβούλιο όμως, που είναι απόμακρο από τον ελληνικό λαό, ψηφίζουν τα ίδια τις πιο πολλές φορές.

Δε μας λένε, όμως, ποιος είναι ο ένας κόσμος και ποιος ο άλλος.

Αν το ένα από τα δύο κόμματα εκπροσωπούσε τον κόσμο της δουλιάς, δηλαδή τον αντίπαλο της πλουτοκρατίας, τότε στην Ελλάδα δε θα είχαν περάσει έτσι εύκολα, δε θα είχαν περάσει ενδεχομένως σε μεγάλο βαθμό οι ιδιωτικοποιήσεις, η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, δε θα είχε γίνει η Υγεία και η Πρόνοια ξέφραγο αμπέλι των επιχειρηματιών, δε θα είχε η Παιδεία τα χάλια που έχει, δε θα είχαμε αποχαρακτηρισμό δασών και δασικών εκτάσεων. Δε θα είχαμε πάρει μέρος στους εκβιασμούς και στη βία σε βάρος της Γιουγκοσλαβίας και του Ιράκ».

Τι σημαίνει αγώνας για το περιβάλλον

Ολοκληρώνοντας την ομιλία της η Αλ. Παπαρήγα αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο επιβαρυμένο Θριάσιο, σημειώνοντας: «Είτε η ΝΔ είτε το ΠΑΣΟΚ είναι στην κυβέρνηση, παραμένουν τα κρίσιμα προβλήματα του Θριασίου, όπως σε μια μικρή περιοχή να είναι εγκαταστημένο ένα πολύ μεγάλο μέρος της βαριάς βιομηχανίας, να ετοιμάζονται νέες επεκτάσεις, να μεγαλώνουν οι κίνδυνοι τύπου Σεβέζο.

Είτε με τη ΝΔ είτε με το ΠΑΣΟΚ, εδώ και 40 χρόνια τα σκουπίδια στο Θριάσιο αποτελούν βραχνά. Εδώ στον ταλαιπωρημένο χώρο διοχετεύουν τη λυματολάσπη της Ψυττάλειας, θα φορτώσουν και τη σχεδιαζόμενη καταστροφική καύση, τα επικίνδυνα βιομηχανικά απόβλητα.

Ο αγώνας για το περιβάλλον είναι αγώνας κατά των βιομηχάνων, της συνειδητής αδιαφορίας τους για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων, για το περιβάλλον.

Οσοι δηλώνουν οικολόγοι δε σημαίνει ότι κάνουν συνεπή αγώνα για το περιβάλλον ή είναι αδιάβλητοι. Αντίθετα, τα τελευταία χρόνια οι ίδιοι οι βιομήχανοι και οι τράπεζες, στο όνομα της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης, διαχειρίζονται ειδικά κονδύλια χρηματοδότησης για να ασκήσουν δήθεν προστασία στο περιβάλλον, στην πραγματικότητα για να πάρουν νέα δικαιώματα στη χρήση γης, ως αντάλλαγμα της φιλανθρωπίας τους, να διαμορφώσουν ένα κίνημα εθελοντισμού στα μέτρα τους. Αμεσα κινδυνεύει η ίδια η αναδάσωση της Πάρνηθας καθώς έχουν μπει στην πρώτη γραμμή τράπεζες και αλλοιώνουν τον καλής προαίρεσης εθελοντισμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ