Σάββατο 7 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η κυβέρνηση συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ σε όλους τους τομείς

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για την ομιλία του Κ. Καραμανλή στο συνέδριο της ΝΔ

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σε σχόλιό του αναφορικά με την ομιλία του πρωθυπουργού στο συνέδριο της ΝΔ, σημειώνει τα παρακάτω:

«Ερχονται σε πλήρη αντίθεση με την πραγματικότητα οι ισχυρισμοί του πρωθυπουργού ότι η κυβέρνησή του έριξε τις διαχωριστικές γραμμές, υπηρέτησε το σύνολο των Ελλήνων και ότι οι μεταρρυθμίσεις της υπηρετούν την πρόοδο. Η διαχωριστική γραμμή στην κοινωνία, μεταξύ εργαζομένων και κεφαλαίου, διευρύνθηκε και βάθυνε ακόμα περισσότερο προς όφελος της πλουτοκρατίας και σε βάρος της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Τα μικρομεσαία στρώματα της αγροτιάς και οι αυτοαπασχολούμενοι, που η ΝΔ διεκδικεί ότι εκφράζει, δέχονται την ανελέητη επίθεση των μονοπωλίων και της ΕΕ, που η ΝΔ υπηρετεί. Αρα, τα περί κοινωνικού κέντρου αποτελούν τέχνασμα και προσπάθεια αποπροσανατολισμού. Και στον εξωτερικό τομέα η πολιτική της ΝΔ κινείται στη βάση των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων. Η ταύτιση με την πολιτική της δήθεν αντιτρομοκρατικής εκστρατείας, η στάση της υπέρ της ανεξαρτητοποίησης του Κοσσόβου που προωθούν οι ΗΠΑ και η ΕΕ, η συμπόρευση με τη λεγόμενη αντιπυραυλική ασπίδα των ΗΠΑ, είναι επιλογές κατά της ειρήνης και των λαϊκών συμφερόντων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ σε όλους τους τομείς. Βρίσκεται μαζί με το ΠΑΣΟΚ στο ίδιο χαράκωμα. Μάχονται κι οι δυο για την κερδοφορία του κεφαλαίου. Η ανταγωνιστικότητά του βρίσκεται στο κέντρο της πολιτικής τους. Η δίκαιη κοινωνία που και οι δύο επικαλούνται είναι ένα πελώριο ψέμα.

Η μεγάλη διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο ποιος θα είναι στην κυβέρνηση. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν άλλο δρόμο από το να τους καταψηφίσουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ