Σάββατο 7 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ
Να καταργηθούν όλα τα χαράτσια στα δημόσια νοσοκομεία

Καμιά επιβάρυνση για εξετάσεις στα τακτικά εξωτερικά, στα απογευματινά ιατρεία και στα εργαστήρια απαιτεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος

Την άμεση κατάργηση όλων των χαρατσιών που έχουν επιβάλει και επεκτείνουν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στους εργαζόμενους, Ελληνες και μετανάστες, και στα άλλα λαϊκά στρώματα, για εξετάσεις στα δημόσια νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας, απαιτεί το ΚΚΕ με τροπολογία - προσθήκη που κατέθεσε χτες στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας «Σύσταση Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών και άλλες διατάξεις».

Η πρόταση του ΚΚΕ αφορά στην κατάργηση της είσπραξης οποιουδήποτε ποσού για εξετάσεις στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας, στα απογευματινά τακτικά ιατρεία των νοσοκομείων καθώς και για παρακλινικές εξετάσεις σε κάθε είδους εργαστήρια των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας.

Η αιτιολογική έκθεση

Την τροπολογία υπογράφουν οι βουλευτές του Κόμματος Ορέστης Κολοζώφ, Παναγιώτης Κοσιώνης, Βέρα Νικολαΐδου και Τάκης Τσιόγκας. Στην αιτιολογική έκθεση σημειώνεται χαρακτηριστικά:

«Η εργασία των μισθωτών, των αυτοαπασχολούμενων και των μικρομεσαίων αγροτών της χώρας μας έχει συμβάλει τα τελευταία χρόνια σε μία τεράστια αύξηση του εθνικού πλούτου, που εκφράζεται σε πολλαπλασιασμό του ΑΕΠ τα τελευταία 30 χρόνια και σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, ενώ η επιστήμη και η τεχνολογία κάνουν τεράστια άλματα.

Την ίδια στιγμή, η θέση αυτών που παράγουν τον πλούτο διαρκώς χειροτερεύει ως αποτέλεσμα της πολιτικής των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που συσσωρεύει αμύθητα πλούτη στα χέρια της πλουτοκρατίας.

Οι εργαζόμενοι καλούνται να πληρώσουν δυο και τρεις φορές για τις ανάγκες τους σε υπηρεσίες Υγείας - Πρόνοιας, Παιδείας, μέσα και έξω από το δημόσιο τομέα.

Είναι προκλητικό να προσέρχονται ασθενείς στις δημόσιες υπηρεσίες Υγείας και να καλούνται να πληρώσουν από την τσέπη τους, αλλά και μέσω του ασφαλιστικού τους ταμείου, για ιατρικές εξετάσεις στα τακτικά ιατρεία και για παρακλινικές εξετάσεις.

Εφτασαν στο σημείο οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να επιβάλλουν χαράτσια σ' αυτούς που καταφθάνουν στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) μετά από ένα ατύχημα ως τραυματίες, ή μετά από ένα καρδιακό ή εγκεφαλικό επεισόδιο και να καλούνται να πληρώσουν οι ίδιοι ή οι συνοδοί τους για τη διεκπεραίωση των εξετάσεων που απαιτούνται.

Φτάσανε στο σημείο με απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που με ευλάβεια εφαρμόζει και η σημερινή της ΝΔ, να καλούνται οι ασθενείς να πληρώνουν 25 έως 100 ευρώ για να εξεταστούν στα απογευματινά ιατρεία μέσα στο ίδιο το δημόσιο νοσοκομείο.

Με την παρούσα Τροπολογία - Προσθήκη επιδιώκουμε να καταργηθεί κάθε προηγούμενη νομοθετική ρύθμιση που επιβάλλει πληρωμές (χαράτσια) άμεσα ή έμμεσα, μέσω των ασφαλιστικών ταμείων, σ' αυτούς που προσέρχονται να εξεταστούν στις δημόσιες υπηρεσίες Υγείας, Ελληνες ή μετανάστες, ασφαλισμένους ή ανασφάλιστους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ