Σάββατο 7 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η τροπολογία

Η τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ προβλέπει τα εξής:

1. Απαγορεύεται η είσπραξη οποιουδήποτε ποσού από τον οποιοδήποτε προσέρχεται για να εξεταστεί στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας. Κάθε άλλη αντίθετη διάταξη νόμου ή εγκύκλιος που επιβάλει πληρωμή, άμεση ή έμμεση, μέσω των ασφαλιστικών ταμείων, καταργείται. Η σχετική δαπάνη βαρύνει εξ ολοκλήρου τον κρατικό προϋπολογισμό.

2. Απαγορεύεται η είσπραξη οποιουδήποτε ποσού από τον οποιοδήποτε προσέρχεται για να εξεταστεί στα απογευματινά τακτικά ιατρεία των Νοσοκομείων. Κάθε άλλη αντίθετη διάταξη νόμου ή εγκύκλιος καταργείται. Η δαπάνη λειτουργίας των απογευματινών τακτικών ιατρείων βαρύνει εξ ολοκλήρου τον κρατικό προϋπολογισμό.

3. Ολες οι παρακλινικές εξετάσεις στα πάσης φύσης εργαστήρια των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας διενεργούνται δωρεάν.

4. Οι ανωτέρω προστατευτικές ρυθμίσεις επεκτείνονται στους μετανάστες και γενικότερα στους ανασφάλιστους, οι οποίοι τυγχάνουν ισότιμης αντιμετώπισης, και δεν επιβαρύνονται με το κόστος τόσο των εξετάσεων που τυχόν θα χρειαστούν όσο και της πιθανής νοσηλείας τους. Κάθε άλλη σχετική αντίθετη διάταξη νόμου καταργείται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ