Σάββατο 7 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΠΙΔΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ
Θέλουν το λιμάνι του Πειραιά πηγή πλούτου για τις πολυεθνικές

Περιοδεία στο Ε΄ Τελωνείο στις εγκαταστάσεις του ΟΛΠ στο Ικόνιο και στο Ζ΄ Τελωνείο στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου έκανε χτες η βουλευτής του ΚΚΕ

Από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους του Ε΄ Τελωνείου στις εγκαταστάσεις του ΟΛΠ
Από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους του Ε΄ Τελωνείου στις εγκαταστάσεις του ΟΛΠ
«Οι μικροεπιχειρήσεις, οι εκτελωνιστές θα εκτοπιστούν βίαια και οι τελωνειακοί θα βλέπουν τις θέσεις εργασίας τους, τις θέσεις εργασίας του μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα να τις αντικαθιστούν με εργαζόμενους ιδιωτικού δικαίου, θα γίνουν ξαφνικά υπάλληλοι των πολυεθνικών εταιρειών των ομίλων».

Με τα παραπάνω λόγια η Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, παρουσίασε το μέλλον που περιμένει τελωνειακούς υπαλλήλους και εκτελωνιστές, αν περάσει η παραχώρηση του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) Ικονίου στις πολυεθνικές, που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, στα πλαίσια της αντιλαϊκής πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων που συνδιαμορφώνει με το ΠΑΣΟΚ. Η συνάντησή της με αυτούς τους κλάδους εργαζομένων και επαγγελματιών έγινε στη διάρκεια της χτεσινής της περιοδείας στο Ε΄ Τελωνείο στις εγκαταστάσεις του ΟΛΠ στο Ικόνιο και στο Ζ΄ Τελωνείο στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου.

Τελωνειακοί και εκτελωνιστές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις θέσεις του ΚΚΕ, καταθέτοντας έτσι τον έντονο προβληματισμό τους για τα όσα προωθούνται. Μάλιστα, για πρώτη φορά οι υπάλληλοι του Ε΄ Τελωνείου, από τα μεγαλύτερα της χώρας, όση ώρα μιλούσε η Ελπ. Παντελάκη είχαν εγκαταλείψει τα γκισέ τους και μαζί με τους εκτελωνιστές είχαν συγκροτήσει μαζική συγκέντρωση στο χώρο του Τελωνείου. Παρόμοιο ενδιαφέρον έδειξαν και οι υπάλληλοι του Ζ΄ Τελωνείου.

Η Ελπ. Παντελάκη τους κάλεσε αυτή τη φορά να σκεφτούν πολύ μπροστά στην κάλπη. «Το λιμάνι του Πειραιά, σημείωσε, είναι πηγή πλούτου. Ο ΟΛΠ δεν έχει πάρει ποτέ δεκάρα από τον κρατικό προϋπολογισμό. Γιατί λοιπόν αυτά τα κέρδη να μην επιστρέφονται ως παροχές στον ελληνικό λαό; Γιατί να μην έχει τον έλεγχο του λιμανιού ούτε ακόμα και αυτό το καπιταλιστικό κράτος, αλλά το κουμάντο - από εσωτερικό εμπόριο μέχρι τιμολογιακή πολιτική - να το κάνουν οι όμιλοι; Δηλαδή, να καθορίζουν αυτοί ακόμα και το πιάτο μας;». «Ηρθε η ώρα να κάνετε το βήμα. Να ψηφίσετε ΚΚΕ. Με ενισχυμένα ΚΚΕ και κίνημα θα τρέμει το φυλλοκάρδι τους για να επιβάλουν αντεργατικό μέτρο». «Ομως, κάντε το βήμα να φωτίσει και η προοπτική. Σήμερα ζούμε την εξουσία που είναι για τους μονοπωλιακούς ομίλους, τον Λάτση, τον Βαρδινογιάννη. Γιατί να μην ανοίξουμε το δρόμο για εξουσία που θα είναι για μας, τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα και τα παιδιά μας;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ