Σάββατο 7 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Προεκλογικά...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ συνέδριο θα κάνουν εκεί στη Νέα Δημοκρατία, αν κρίνουμε από την εισαγωγική ομιλία του γραμματέα του κόμματος, Λευτέρη Ζαγορίτη. Αφού εκδήλωσε καμία 10αριά φορές τη βεβαιότητά του ότι θα κερδίσουν τις επόμενες εκλογές, ξεκαθάρισε άλλες τόσες ότι ο αρχηγός του κόμματος είναι αδιαμφισβήτητος.

Από ό,τι καταλαβαίνουμε οι σύνεδροι θα κληθούν να προβληματιστούν και να δώσουν απαντήσεις σε κομβικά πολιτικά ερωτήματα και όχι να αναλωθούν σε εσωτερικές συγκρούσεις για κομματικές καρέκλες.

Ορισμένα από τα ερωτήματα είναι: «Πόσο καταπληκτικός πρωθυπουργός είναι ο Κώστας Καραμανλής;», «Είναι εξαιρετικός ή απλά ανεπανάληπτος ο ηγέτης της παράταξης;» και «Πού οφείλεται η μαεστρία και η μαγεία του πρωθυπουργού όταν χειρίζεται την κυβερνητική πολιτική;».

Σε αυτά προσθέστε ένα επιτελείο από σκηνοθέτες, φωτιστές, ηχολήπτες που δούλεψαν προκειμένου ο Καραμανλής να κάνει μια εντυπωσιακή είσοδο και ομιλία και έχουμε έτοιμη την υπερπαραγωγή.

Τον πρώτο ρόλο φυσικά έχει η νεολαία του κόμματος. Ακόμη και όσοι δε ...βολεύτηκαν ακόμη στη θέση ακριβώς που ήθελαν στον κρατικό μηχανισμό, είναι εκεί. Εκλογές έρχονται βλέπετε, μπορούν να ευελπιστούν.

ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΤΑ λέει στο μεταξύ ο Ευάγγελος Αντώναρος. Πολύ μεγάλο θέμα το κάναμε αυτό με τις πυρκαγιές. Συγκεκριμένα, μας είπε ότι «όπως κάθε καλοκαίρι, υπάρχουν πυρκαγιές στην Ελλάδα. Σημασία έχει να αντιμετωπίζονται, να περιορίζονται και τελικά να ελέγχονται και να σβήνουν».

Δηλαδή, κριτική θα κάνουμε στην κυβέρνηση μόνον στην περίπτωση που αφήσει μια φωτιά να καίει επ' αόριστον και δε στείλει κανένα να τη σβήσει. Αλλιώς είμαστε κακόπιστοι και προκατειλημμένοι εναντίον της.

Ομως, μια και το ξέρουν οι κυβερνώντες (όπως και οι προηγούμενοι) ότι φωτιές μπαίνουν κάθε καλοκαίρι, όπως ξέρουν πολύ καλά και το τι γίνονται μετά από μερικά χρόνια οι καμένες εκτάσεις, γιατί να μην παίρνουν και τα αυτονόητα μέτρα;


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ