Σάββατο 7 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ
Μην ψηφίζετε τα ίδια κόμματα με τα αφεντικά σας

Στο εργοστάσιο της «Κόκα Κόλα» στη Μεταμόρφωση βρέθηκε χτες αντιπροσωπεία του ΚΚΕ

Από νωρίς χτες το πρωί το εργοστάσιο της «Κόκα Κόλα» στη Μεταμόρφωση ήταν «ντυμένο» στα κόκκινα. Δεκάδες κνίτες και συνδικαλιστικά στελέχη από τον κλάδο των Τροφίμων - Ποτών, με ανακοινώσεις, αφίσες και λάβαρα του Κόμματος ήταν στην πύλη της επιχείρησης, ενημερώνοντας τους εργαζόμενους για την περιοδεία της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ στο χώρο. Από τα μεγάφωνα του βαν, τα συνθήματα ακούγονταν σε ολόκληρη την περιοχή.

Στις 10 το πρωί άρχισε η περιοδεία της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ, που αποτελούνταν από τους Γιώργο Μαυρίκο μέλος της ΚΕ, Παναγιώτη Τσιχλή, Γιώργο Χριστόπουλο και Κώστα Μπεζιριάννη, στελέχη του Κόμματος.

Η αντιπροσωπεία είχε συνάντηση με το προεδρείο του Σωματείου και με τη διεύθυνση της επιχείρησης. Περιόδευσε σε όλους τους χώρους δουλιάς, επικοινωνώντας με τους εργαζόμενους. Αμέσως μετά, Γ. Μαυρίκος μίλησε σε συγκέντρωση στο εστιατόριο.

Στην ομιλία του κάλεσε τους εργαζομένους να κρίνουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ από την πολιτική τους και τη στάση τους όλα τα χρόνια που κυβερνούν. Υπογράμμισε το ρόλο των συμπληρωματικών δυνάμεων που έχουν αναλάβει ο ΣΥΝ και το ΛΑΟΣ και ανέλυσε τη σημασία και τη χρησιμότητα της ψήφου στο ΚΚΕ.

«Γιατί να ψηφίζετε τα ίδια κόμματα που ψηφίζουν οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές; Γιατί να ψηφίζετε τα κόμματα που ψηφίζουν οι καπιταλιστές; Είναι έγκλημα για τον εργάτη και τον υπάλληλο να κάνει τέτοιες πολιτικές επιλογές. Εχετε τη λύση, που δεν είναι άλλη από την ενίσχυση του ΚΚΕ. Εχετε συμφέρον να δυναμώσει το ΚΚΕ και να αποδυναμωθούν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Θυμηθείτε στις απεργίες σας τα αφεντικά σας, σας απέλυαν, σας απειλούσαν. Γιατί τώρα να ψηφίσετε τα ίδια κόμματα με αυτούς; Τα αφεντικά ξέρουν καλά τι κάνουν. Πάρτε κι εσείς τώρα τα μέτρα σας», κατέληξε.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της «Κόκα Κόλα», Γιώργος Γεωργόπουλος, που συνόδευσε την αντιπροσωπεία σε όλη τη διάρκεια της περιοδείας στο εργοστάσιο, δήλωσε ότι «ήταν χαρά να υποδεχτούμε σήμερα το ΚΚΕ στο χώρο μας, ένα κόμμα που ήταν σταθερά στο πλευρό μας σε όλες τις προσπάθειές μας και στήριξε το μεγάλο απεργιακό αγώνα που κάναμε πριν ενάμιση χρόνο».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Θεσσαλονίκη (2015-01-23 00:00:00.0)
Η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι δύναμη για τους εργατικούς αγώνες (2009-04-14 00:00:00.0)
Περιοδείες σε εργασιακούς χώρους (2005-06-04 00:00:00.0)
Κεντρικές συγκεντρώσεις και περιοδείες (2004-05-28 00:00:00.0)
Ανάμειξη της «Κόκα-Κόλα» σε δολοφονία συνδικαλιστών (2001-11-25 00:00:00.0)
Θέλουν τα νοσοκομεία εμπορικά καταστήματα! (1996-09-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ