Τρίτη 14 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ
Η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι δύναμη για τους εργατικούς αγώνες

Σε εργαζόμενους της «Κόκα - Κόλα» στη Λυκόβρυση μίλησε χτες το μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ

Στις ευρωεκλογές που έρχονται ο εργαζόμενος πρέπει να πει «όχι» στην ΕΕ και στα κόμματά της, να πει «ναι» στο ΚΚΕ, με την πεποίθηση ότι η ισχυροποίησή του θα συμβάλει στη διευκόλυνση των αγώνων των εργαζομένων, στο σχηματισμό ενός κυματοθραύστη όπου θα σπάνε αντεργατικά μέτρα, στη δημιουργία των προϋποθέσεων για την αναζωογόνηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

Τα παραπάνω σημείωσε μιλώντας με εργαζόμενους της «Κόκα - Κόλα» ο Γιώργος Μαυρίκος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, στη διάρκεια χτεσινής περιοδείας κλιμακίου του Κόμματος στα γραφεία και την αποθήκη της εταιρείας στη Λυκόβρυση.

Στις ευρωεκλογές οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν κόκκινη κάρτα στην ΕΕ και τα κόμματα που τη στηρίζουν, επισήμανε μεταξύ άλλων το στέλεχος του ΚΚΕ. Αναφερόμενος στο πλαίσιο και τις εξελίξεις που συνοδεύουν τις ευρωεκλογές, τόνισε πως το κεφάλαιο και όσοι το υπηρετούν «προσπαθούν να αξιοποιήσουν την κρίση και με το σύνθημα "τα κεφάλια μέσα" να πουν στους εργαζόμενους "μη ζητάτε αύξηση, μη διεκδικείτε, γιατί υπάρχει κρίση"».

Η κρίση έχει να κάνει με το ότι από τη μία υπάρχει τεράστιος πλούτος, αμύθητα κέρδη και από την άλλη υπάρχει φτώχεια, μειώνεται η αγοραστική δύναμη των εργαζομένων. Δείτε τώρα - ανέφερε ο Γ. Μαυρίκος - η «Εθνική Τράπεζα» είχε το 2008 καθαρά κέρδη 1,5 δισ. ευρώ, η Alpha Bank 512 εκατ. ευρώ. Βλέπεις μεγάλες τράπεζες που το 2008 είχαν καθαρά κέρδη εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ κι ετοιμάζονται τώρα να κάνουν περικοπές στους μισθούς επειδή την προηγούμενη χρονιά τα κέρδη τους ήταν περισσότερα.

«Παίζεται ένα παιχνίδι στις πλάτες μας. Χρειάζεται να βγάλουμε συμπεράσματα, να συγκεντρώσουμε την προσοχή μας στο γιατί η κυβέρνηση, η ίδια που λέει ότι δεν έχει λεφτά, βρήκε κι έδωσε 28 δισ. στους τραπεζίτες, για να μπορούν να δίνουν δάνεια με ληστρικούς όρους και να θησαυρίζουν», επισήμανε.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας, ο Γ. Μαυρίκος συναντήθηκε και με τη διοίκηση του επιχειρησιακού σωματείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ