Τρίτη 14 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΒΟΥΛΗΣ
Στη Βουλή και η δεύτερη δικογραφία Παυλίδη

Εκθετο αφήνει τον πρώην υπουργό Αιγαίου Α. Παυλίδη η κατάθεση της κόρης του στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής σχετικά με το τίμημα της αγοράς του σπιτιού της.

Ενώ ο Α. Παυλίδης είχε δηλώσει στον ανακριτή ότι το σπίτι της κόρης του κόστισε 155.000 ευρώ, η κόρη του Αγγελική Παυλίδη κατέθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην επιτροπή ότι το τίμημα της αγοράς ήταν 235.000 ευρώ.

Στο μεταξύ, έφτασε χτες στη Βουλή η δεύτερη δικογραφία για τον Α. Παυλίδη που αφορά τους διαγωνισμούς για τις λεγόμενες «άγονες γραμμές» της Δωδεκανήσου. Κατά τον ανακριτή Ρόδου Λ. Βαλσαμή η δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή για στοιχεία που έχουν σχέση με ενδεχόμενη ποινική ευθύνη του Α. Παυλίδη για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της απάτης σε βάρος του ελληνικού δημοσίου ή και της απιστίας. Η υπόθεση αφορά διαγωνισμό που έγινε το 2005.

Ενδεικτικό το σκανδάλου που υπάρχει συνολικά στο θέμα της επιδότησης των λεγόμενων «άγονων γραμμών» είναι και το γεγονός ότι όπως προκύπτει από τη δεύτερη δικογραφία, η επιδότηση στους πλοιοκτήτες ήταν 15.000 ευρώ για κάθε δρομολόγιο στην «άγονη γραμμή».

Στην προανακριτική κατέθεσε χτες και ο ακτοπλόος Α. Βεντούρης καθώς και ο δήμαρχος Τήλου Α. Αλιφέρης.

Οι βουλευτές της ΝΔ που μετέχουν στην προανακριτική με χτεσινή δήλωσή τους κάνουν λόγο για «ανεύθυνες και ανακριβείς διαρροές» για τις εργασίες της. Πρόκειται για άκρως υποκριτική δήλωση αφού «οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ» γνωρίζουν ότι διαρροές για τις εργασίες της προανακριτικής γίνονται ανάλογα με την περίσταση και από τους βουλευτές της ΝΔ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ