Τρίτη 14 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Τι επιδιώκουν με τη σκανδαλολογία;

Η υπόθεση των διάφορων σκανδάλων, που βαραίνουν τους μπλε και τους πράσινους διαχειριστές της αστικής εξουσίας, αποτελεί χαρακτηριστική περίπτωση αξιοποίησης των συμπτωμάτων σήψης του εκμεταλλευτικού συστήματος υπέρ της ενίσχυσής του, μέσω του αποπροσανατολισμού του λαού με την καλλιέργεια κάλπικων αντιπαραθέσεων, που δεν αγγίζουν τα πραγματικά λαϊκά προβλήματα και, πολύ περισσότερο, καλύπτουν τους ενόχους. Ειδικά στην παρούσα φάση, μέσα σ' ένα προεκλογικό πλαίσιο και υπό το βάρος της καπιταλιστικής κρίσης, που βιώνει ο λαός, επιδιώκεται να αξιοποιηθεί η σκανδαλολογία για τον πολιτικό εγκλωβισμό και τη χειραγώγηση των λαϊκών συνειδήσεων, ώστε στους εργαζόμενους να δημιουργούν στρεβλά κριτήρια για τις αιτίες των προβλημάτων τους και, ταυτόχρονα, να παραιτηθούν από την αγωνιστική διεκδίκηση όλων όσα τους ανήκουν.

Ολο αυτό το εγχείρημα περιέχει μεγάλη δόση εμπαιγμού και εξαπάτησης προς το λαό και από τους δύο εταίρους του δικομματισμού. Καυγαδίζουν για τα σκάνδαλα, για τα οποία είναι και οι δύο συνένοχοι, μάλιστα σε ορισμένα, όπως αυτό της «Ζήμενς», όπως καταγγέλλεται, εμπλέκονται στελέχη και από τα δυο κόμματα, αλλά το όλο κλίμα, που δημιουργούν, συμβάλλει αντικειμενικά στον αποπροσανατολισμό από τη συνειδητοποίηση της ανάγκης να χτυπηθεί η ακολουθούμενη σκανδαλώδης για τα λαϊκά συμφέροντα πολιτική τους.

Το ζητούμενο γι' αυτούς είναι, εν μέσω κρίσης, να επικεντρωθεί η δημιουργία κριτηρίων γι' αυτήν την πολιτική και τα κόμματά της στα σκάνδαλα, όταν την ίδια στιγμή στο όνομα της κρίσης «παγώνουν» μισθοί, απολύονται εργαζόμενοι, μειώνονται οι μέρες εργασίας με ταυτόχρονη μείωση μισθών, χτυπιούνται ασφαλιστικά δικαιώματα, αυξάνεται η φορολογία για το λαό, ενώ έχει μειωθεί δραστικά για το κεφάλαιο, χρηματοδοτούνται οι τράπεζες και οι άλλες επιχειρήσεις και ο λαός οδηγείται στη φτώχεια, εντείνονται η εργοδοτική τρομοκρατία και η κρατική καταστολή, προκειμένου να εμποδιστούν οι διεκδικητικοί ταξικοί αγώνες. Το ζητούμενο είναι να εμποδιστούν οι εργαζόμενοι να κρίνουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου μ' αυτά τα κριτήρια. Γι' αυτό και ενισχύεται η σκανδαλολογία. Για να αποφύγουν τη λαϊκή καταδίκη τα κόμματα της πλουτοκρατίας που δεν τα χωρίζει τίποτα ουσιαστικό, αντίθετα τα ενώνει η ίδια αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική.

Το ζητούμενο, από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων, βρίσκεται στον αντίποδα των επιδιώξεων όλων εκείνων, που είτε παράγουν σκάνδαλα είτε εφαρμόζουν σκανδαλώδεις πολιτικές, δηλαδή της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της. Είναι μονόδρομος η αποστροφή απ' αυτήν τη διαμορφούμενη κάλπικη για τις αιτίες των βασάνων της ζωής του λαού πραγματικότητα. Οι εργαζόμενοι να κρίνουν πηγαίνοντας προς τις ευρωεκλογές με βάση τα παλιά και τα νέα αντεργατικά μέτρα που εξυφαίνονται και από τα δυο κόμματα της πλουτοκρατίας, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, στο όνομα της κρίσης. Βεβαίως και από το γεγονός ότι και τα δύο κόμματα είναι βουτηγμένα στα σκάνδαλα, αλλά πρώτ' απ' όλα και πάνω απ' όλα από την πολιτική που χτυπά δικαιώματα, αφαιρεί τη δυνατότητα κάλυψης των αναγκών της εργατικής, της λαϊκής οικογένειας. Τους κάνει τη ζωή δύσκολη για να γλιτώσει τις συνέπειες της κρίσης το κεφάλαιο. Να οργανώσουν τον αγώνα τους για όλα όσα τους ανήκουν και να τιμωρήσουν πολιτικά τους διαχειριστές του καπιταλισμού. Να ενισχύσουν και εκλογικά το ΚΚΕ. Αυτό σημαίνει πραγματική αποκάλυψη του σκανδάλου και αυτή θα είναι η πραγματική τιμωρία των ενόχων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ