Τρίτη 14 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο αγώνας έφερε αποτέλεσμα

Παπαγεωργίου Βασίλης

Εφερε αποτέλεσμα ο συντονισμένος και επίμονος αγώνας της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων, των γυναικών εργαζομένων στη ΔΕΗ, της ΟΓΕ και του ΠΑΜΕ. Τις προηγούμενες μέρες η διοίκηση της ΔΕΗ, μετά από δυο δυναμικές παραστάσεις διαμαρτυρίας των φορέων και εργαζομένων, ανακοίνωσε ότι αναγνωρίζει το δικαίωμα σωρευτικής άδειας μητρότητας στις τυφλές μητέρες που δουλεύουν ως τηλεφωνήτριες στη ΔΕΗ και τις μητέρες ανάπηρων παιδιών.

Το 1995, με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, η διοίκηση της ΔΕΗ αρνήθηκε τις άδειες μητρότητας στις ανάπηρες εργαζόμενες μητέρες της ΔΕΗ, που δουλεύουν με μειωμένο ωράριο. Στη συνέχεια, το αμφισβήτησε και στις μητέρες με ανάπηρα παιδιά που εντάχτηκαν στο μειωμένο, πρακτική που συνεχίστηκε και επί των κυβερνήσεων της ΝΔ.

«Η βάρβαρη απόφαση πρέπει να καταργηθεί, είμαστε αποφασισμένοι», «Πληρώσαμε την ανάπτυξή τους, δεν θα πληρώσουμε και την κρίση τους», βροντοφώναξαν οι εργαζόμενοι και φορείς έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ. Παλεύοντας ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, στο χτύπημα των δικαιωμάτων των εργαζόμενων, για ενιαίο δημόσιο φορέα ενέργειας που θα εξασφαλίζει φθηνό ρεύμα στον ελληνικό λαό και εγγυημένα τα δικαιώματα των εργαζόμενων και ιδιαίτερα των γυναικών και των μητέρων των αναπήρων. Και πέτυχαν την κατάργηση της απαράδεκτης απόφασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ