Τρίτη 14 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
68 ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΕΛ
Συνεχιστής του ΚΚ Κύπρου

Συμπληρώνονται φέτος 68 χρόνια από την ιδρυτική συνέλευση της Σκαρίνου, που πραγματοποιήθηκε στις 14 Απρίλη 1941, οπότε και εμφανίστηκε στην πολιτική σκηνή της Κύπρου το ΑΚΕΛ και παίρνει από το Κομμουνιστικό Κόμμα Κύπρου τη σκυτάλη των πολιτικών και κοινωνικών αγώνων.

Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του ΑΚΕΛ, «στις δεκαετίες που πέρασαν από τη συνέλευση της Σκαρίνου, το ΑΚΕΛ με τους αγώνες, τη δράση, την προσφορά και τις θυσίες του καταξιώθηκε στη συνείδηση του κυπριακού λαού και ιδιαίτερα των εργαζομένων. Καταξιώθηκε ως πατριωτική έπαλξη αγώνων για την ελευθερία της Κύπρου. Καταξιώθηκε ως ο εκφραστής των πλατιών λαϊκών στρωμάτων, ως η κατ' εξοχήν δύναμη της κοινωνικής προόδου και της δημοκρατίας. Κορυφαία έκφραση αυτής της καταξίωσης στη συνείδηση του λαού είναι η εκλογή του Δημήτρη Χριστόφια στην Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Σημειώνει δε ότι «κύριο καθήκον στις σημερινές συνθήκες είναι η πάλη για λύση και επανένωση. Το ΑΚΕΛ στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο δύσκολο έργο που έχει αναλάβει. Το ΑΚΕΛ είναι η μεγάλη δύναμη που αγωνίζεται ενάντια στον εθνικισμό - σοβινισμό και για επαναπροσέγγιση Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Το ΑΚΕΛ πάντα μαζί με τους ίδιους τους εργαζόμενους και γενικά το λαό παλεύει για την υπεράσπιση και τη διεύρυνση των λαϊκών κατακτήσεων σ' όλους τους τομείς» και καλεί σε «περαιτέρω ενίσχυση του ΑΚΕΛ στις επικείμενες ευρωεκλογές», ως μια ανάγκη που «υπηρετεί την ενδυνάμωση της φωνής της Αριστεράς στην Ευρώπη, την πάλη του λαού μας για απαλλαγή από την κατοχή και επανένωση της Κύπρου, την υλοποίηση του φιλολαϊκού κυβερνητικού προγράμματος και τη στήριξη του Προέδρου Χριστόφια στον τιτάνιο αγώνα που δίδει για δίκαιη λύση και δίκαιη κοινωνία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ