Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 12 Ιούλη 2007 - αριθ. φύλλου: 9824

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΗΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ
Απαράδεκτο το σύστημα των εισαγωγικών εξετάσεων

«Το σύστημα των πανελλήνιων εισαγωγικών εξετάσεων είναι ένα απαράδεκτο σύστημα που δεν έχει καμία σχέση με την αξιολόγηση των γνώσεων και των επιδόσεων των μαθητών. Η υπόθεση των εισαγωγικών εξετάσεων είναι εγκλωβισμένη στη λογική του φροντιστηρίου, όπου μεγάλα φροντιστηριακά συγκροτήματα διεκδικούν την πρωτιά αν προβλέπουν ή όχι τα θέματα», δήλωσε χτες η Αλέκα Παπαρήγα, με αφορμή τις αλλοιώσεις στις βαθμολογίες.


ΣΕΛ.  3

ΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΟΡΓΗ για τον άδικο χαμό

ΚΚΕ: Οσο συνεχίζεται η αντιλαϊκή και αντιδασική πολιτική, δεν πρόκειται να σταματήσουν οι καταστροφές των δασών και οι κίνδυνοι για τους δασοπυροσβέστες - Αποκαλυπτικά στοιχεία του «Ρ» για τις μεγάλες ελλείψεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία

  • Το ΚΚΕ εκφράζει τη βαθιά θλίψη και την οργή του για τον άδικο χαμό των τριών εποχικών δασοπυροσβεστών και το βαρύτατο τραυματισμό ενός ακόμα. Απαιτεί να διαλευκανθούν πλήρως οι συνθήκες που οδήγησαν σε αυτό το τραγικό αποτέλεσμα.
  • Η κυβέρνηση έχει σοβαρότατες ευθύνες. Από τη μια, η πολιτική της, που εμπορευματοποιεί τη γη και το περιβάλλον, ευνοεί τους εμπρησμούς των δασών. Από την άλλη, οι τεράστιες ελλείψεις σε μέσα, σε προσωπικό, σε εκπαίδευση υπονομεύουν το μηχανισμό δασοπυρόσβεσης, εκθέτοντας διαρκώς σε μεγάλους κινδύνους τις ζωές των πυροσβεστών.
  • Το ΚΚΕ έχει εγκαίρως προειδοποιήσει την κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και την προηγούμενη του ΠΑΣΟΚ, για τα αποτελέσματα της πολιτικής τους. Εχει επανειλημμένα καταγγείλει τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και τις άθλιες και εξοντωτικές συνθήκες εργασίας των δασοπυροσβεστών, απαιτώντας κάλυψη των αναγκών, μονιμοποίηση και εκπαίδευση των εποχικών δασοπυροσβεστών.

ΣΕΛ.  15

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στις εκλογές να χάσει ο δικομματισμός για να κερδίσει ο λαός

Μετά τις εκλογές, είτε κυβέρνηση είναι η ΝΔ, είτε το ΠΑΣΟΚ, έρχονται τα ίδια μέτρα, οι ίδιες καταιγίδες: Νέες αλλαγές, ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, μεγάλη λιτότητα στους μισθούς, αύξηση των έμμεσων φόρων, νέος κύκλος ιδιωτικοποιήσεων, ό,τι έχει απομείνει θα σαρωθεί από το μεγάλο κεφάλαιο, αύξηση του κόστους και της εμπορευματοποίησης της Παιδείας, της Υγείας και της Πρόνοιας και, επίσης, νέα μέτρα εναντίον της αγροτιάς. Και τα δύο κόμματα έχουν συμφωνήσει στην εθνική στρατηγική των λεγόμενων αναδιαρθρώσεων, ανέφερε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ (φωτογραφία από τη συγκέντρωση στην ΕΛΒΟ).


ΣΕΛ.  6  -  7


ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Ανεργία και ξεκλήρισμα

Οι περίσσιες εξαγγελίες και πομπώδεις διακηρύξεις όλα αυτά τα χρόνια των πολιτικών εκπροσώπων του κεφαλαίου - ΝΔ και ΠΑΣΟΚ - για την αναπτυξιακή προοπτική της Πρέβεζας αποδείχτηκαν «κενό γράμμα» για τους εργαζόμενους και τ' άλλα λαϊκά στρώματα.


ΣΕΛ.  8
ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΚΑΤ
Κίνδυνοι λόγω ιδιωτικοποίησης

«Υπεύθυνος» βάρδιας των ηλεκτρολόγων την ώρα της διακοπής ρεύματος στο νοσοκομείο ΚΑΤ, ήταν υπάλληλος της ιδιωτικής εταιρείας, που έχει αναλάβει τη συντήρηση των ανελκυστήρων του νοσοκομείου!


ΣΕΛ.  12
ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ
Πεδίο κερδοφορίας επιχειρηματιών

Σε πεδίο ανεξέλεγκτης δράσης των ιδιωτών και άγριας οικονομικής εκμετάλλευσης της αγωνίας εκατοντάδων χιλιάδων ζευγαριών να αποκτήσουν ένα παιδί, έχει μετατρέψει τα επιτεύγματα της Ιατρικής, στο χώρο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, η πολιτική ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.


ΣΕΛ.  13
«ΠΡΑΣΙΝΗ ΒΙΒΛΟΣ» ΤΗΣ ΕΕ
Την ψήφισαν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ υπερψήφισαν στη χτεσινή Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου τη σχετική έκθεση με την οποία προωθούνται σαρωτικές αντιδραστικές αλλαγές στο Εργατικό Δίκαιο.


ΣΕΛ.  11
ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Αυξήσεις - «φωτιά» στα εισιτήρια

Παρά τις απέλπιδες προσπάθειες της κυβέρνησης, να πείσει για το αντίθετο, οι αυξήσεις στα ναύλα φτάνουν και το 145,5% σε σχέση με πέρυσι.


ΣΕΛ.  10

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ