Πέμπτη 12 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΟΡΓΗ για τον άδικο χαμό

ΚΚΕ: Οσο συνεχίζεται η αντιλαϊκή και αντιδασική πολιτική, δεν πρόκειται να σταματήσουν οι καταστροφές των δασών και οι κίνδυνοι για τους δασοπυροσβέστες - Αποκαλυπτικά στοιχεία του «Ρ» για τις μεγάλες ελλείψεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία

  • Το ΚΚΕ εκφράζει τη βαθιά θλίψη και την οργή του για τον άδικο χαμό των τριών εποχικών δασοπυροσβεστών και το βαρύτατο τραυματισμό ενός ακόμα. Απαιτεί να διαλευκανθούν πλήρως οι συνθήκες που οδήγησαν σε αυτό το τραγικό αποτέλεσμα.
  • Η κυβέρνηση έχει σοβαρότατες ευθύνες. Από τη μια, η πολιτική της, που εμπορευματοποιεί τη γη και το περιβάλλον, ευνοεί τους εμπρησμούς των δασών. Από την άλλη, οι τεράστιες ελλείψεις σε μέσα, σε προσωπικό, σε εκπαίδευση υπονομεύουν το μηχανισμό δασοπυρόσβεσης, εκθέτοντας διαρκώς σε μεγάλους κινδύνους τις ζωές των πυροσβεστών.
  • Το ΚΚΕ έχει εγκαίρως προειδοποιήσει την κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και την προηγούμενη του ΠΑΣΟΚ, για τα αποτελέσματα της πολιτικής τους. Εχει επανειλημμένα καταγγείλει τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και τις άθλιες και εξοντωτικές συνθήκες εργασίας των δασοπυροσβεστών, απαιτώντας κάλυψη των αναγκών, μονιμοποίηση και εκπαίδευση των εποχικών δασοπυροσβεστών.

ΣΕΛ.  15

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ