Πέμπτη 12 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ανοησίες...

ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ το καλοκαίρι ενδείκνυται ως εποχή για να μας «δουλεύουν». Ετσι η κυβέρνηση ετοιμάζεται - όπως λέει - να νομοθετήσει τη «Χάρτα των Δικαιωμάτων των Επιβατών» για όσους χρησιμοποιούν τα πλοία της ακτοπλοΐας.

Δηλαδή, με 40 βαθμούς Κελσίου, με τον ήλιο πάνω από τα κεφάλια μας, φορτωμένοι με ένα σωρό «μπαγκάζια», πρέπει κάθε φορά που θα υπάρχει καθυστέρηση πλοίου ή οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα να είμαστε έτοιμοι να επικαλεστούμε το ...Διεθνές Δίκαιο.

Κι αυτές τις ανοησίες πρέπει να τις ακούμε αυτή την περίοδο που το βασικό δικαίωμα ενός εργαζόμενου να πάει διακοπές έχει πρακτικά καταργηθεί. Γιατί βέβαια όταν μια οικογένεια χρειάζεται 500 ευρώ μόνο για να φτάσει σε ένα ελληνικό νησί για ποια δικαιώματα μπορούμε να μιλάμε;

Εχουμε κι από πάνω τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας να δηλώνει ότι «είμαστε καθ' όλα έτοιμοι να υποδεχτούμε τα 7 εκατομμύρια των επιβατών». Από πού την αντλεί τέτοια σιγουριά, μόνο αυτός το ξέρει.

Μήπως έχει ξεχάσει ότι βρίσκεται στη χώρα του «Σαμίνα» και του «Sea Diamond»;

Το μόνο βέβαιο είναι πως είναι πανέτοιμοι οι ακτοπλόοι εφοπλιστές να τους ...ξεζουμίσουν και για ένα ακόμη καλοκαίρι να πολλαπλασιάσουν τα κέρδη. Ετσι κεφάτοι όλο το χειμώνα θα διεκδικούν φοροαπαλλαγές και απαλλαγή από τις εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές.

ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ που έχουμε τον Ευάγγελο Αντώναρο για να αναδεικνύει τις ουσιώδεις διαφορές ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Αναφερόμενος χτες στο νέο ξεπούλημα μετοχών του ΟΤΕ και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ήταν σαφέστατος.

Το ΠΑΣΟΚ - είπε - προχωρούσε στις αποκρατικοποιήσεις ...βιαστικά και πρόχειρα προκειμένου να καλύψει ελλείμματα του προϋπολογισμού. Αντιθέτως, η ΝΔ αποκρατικοποιεί με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα το οποίο είχε προαναγγείλει και δεν το παραβαίνει.


Μιλάμε για ...αβυσσαλέες διαφοροποιήσεις. Οχι αστεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ