Πέμπτη 12 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Οργανα με «σφραγίδα» Καραμανλή

Τη «σφραγίδα» του Κ. Καραμανλή φέρουν τα ανώτερα όργανα (γραμματέας και Πολιτικό Συμβούλιο) που εκλέγονται στην αυριανή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ.

Η «κυριαρχία» του πρωθυπουργού, που επαναβεβαιώθηκε πανηγυρικά στο συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος, επιδρά καταλυτικά στις εσωκομματικές διεργασίες και τις κινήσεις των κορυφαίων στελεχών, με στόχο την ενίσχυση της θέσης τους στο παιχνίδι εσωκομματικής εξουσίας.

Στο πλαίσιο αυτό τις 14 θέσεις (7 κοινοβουλευτικοί και 7 εξωκοινοβουλευτικοί) του Πολιτικού Συμβουλίου θα καταλάβουν επιλογές που τυγχάνουν της «εμπιστοσύνης» του πρωθυπουργού. Αξίζει να σημειωθεί τα μέλη του οργάνου την προηγούμενη φορά είχαν αναδειχτεί «διά βοής». Τα προηγούμενα μέλη του διακοσμητικού οργάνου (Πρ. Παυλόπουλος, Γ. Βουλγαράκης, Δ. Σιούφας, Β. Πολύδωρας, Φάνη Πάλλη - Πετραλιά και Μαριέττα Γιαννάκου) θα είναι εκ νέου υποψήφιοι. Η μόνη «κενή» θέση στα κοινοβουλευτικά στελέχη είναι αυτή του δημάρχου Αθηναίων, Νικήτα Κακλαμάνη, για την οποία κατέθεσε χτες υποψηφιότητα ο πρώην γραμματέας του κόμματος Βαγγ. Μεϊμαράκης. Απέφυγαν τελικά να θέσουν υποψηφιότητα οι Γ. Αλογοσκούφης και Δ. Αβραμόπουλος, ενώ η Ντόρα Μπακογιάννη θα είναι υποψήφια ως εξωκοινοβουλευτικό πρόσωπο.

Υποψήφιος για τη θέση του γραμματέα, εκτός του νυν γραμματέα Λευτέρη Ζαγορίτη, είναι και ο Θ. Δαμιανός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ