Πέμπτη 12 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι φωνές δεν κρύβουν τις πομπές

Πρόκληση αποτελεί η απόφαση για την αναστολή των αγωνιστικών κινητοποιήσεων δεκάδων συμβασιούχων εργαζομένων στο Δήμο Κέρκυρας, την οποία πήρε η πλειοψηφούσα παράταξη της ΠΑΣΚΕ στο ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ του νησιού, αφήνοντας «ξεκρέμαστους» τους συμβασιούχους που βρίσκονται υπό διωγμό και είναι απλήρωτοι από την αρχή του χρόνου. Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις που προηγήθηκαν, αλλά και η χτεσινή συμβολική κατάληψη του δημαρχείου στην προοπτική κλιμάκωσης για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία ενόχλησαν την ΠΑΣΚΕ, συνδικαλιστές της οποίας επιδόθηκαν σε λασπολογίες ενάντια στο ΚΚΕ.

Αυτό που τους πείραξε βέβαια είναι το γεγονός ότι οι κομμουνιστές και άλλοι συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ αποκαλύπτουν στους εργαζόμενους τον υπονομευτικό και συναινετικό ρόλο των δυνάμεων της συναίνεσης, με πρώτο βιολί την ΠΑΣΚΕ. Η παράταξη της ΔΑΣ στο ΔΣ του σωματείου των ΟΤΑ έχει καταθέσει αλλεπάλληλες προτάσεις για κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, με αίτημα τη μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, ενώ ζήτησε να γίνει γενική συνέλευση του σωματείου και να εγγραφούν οι συμβασιούχοι στο σύλλογο. Ποια ήταν η απάντηση της ΠΑΣΚΕ; Οχι μόνο πήρε σαφή θέση αναστολής των αγώνων, αλλά επιπλέον επικαλέστηκε τεχνικές τάχα δυσκολίες για την άμεση εγγραφή τους στο σωματείο.

Ετσι εξηγείται και η επίθεση στο ΚΚΕ και στις ταξικές δυνάμεις. Αφού ξεγυμνώθηκαν μπροστά στους εργαζόμενους, οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ ψάχνουν τώρα τρόπο να κρύψουν τις πομπές τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ