Πέμπτη 12 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Στις εκλογές ή θα χάσει ο δικομματισμός ή ο λαός

Διήμερη περιοδεία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ χτες και σήμερα στη Θεσσαλονίκη

«Μετά τις εκλογές, είτε κυβέρνηση είναι η ΝΔ, είτε το ΠΑΣΟΚ, έρχονται τα ίδια μέτρα, οι ίδιες καταιγίδες: Νέες αλλαγές, ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, μεγάλη λιτότητα στους μισθούς, αύξηση των έμμεσων φόρων, νέος κύκλος ιδιωτικοποιήσεων, ό,τι έχει απομείνει θα σαρωθεί από το μεγάλο κεφάλαιο. Αύξηση του κόστους και της εμπορευματοποίησης της Παιδείας, της Υγείας και της Πρόνοιας και, επίσης, νέα μέτρα εναντίον της αγροτιάς».

Τα παραπάνω τόνισε χτες, σε δηλώσεις της κατά την άφιξή της στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, όπου πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Συνεχίζοντας, υπογράμμισε: «Και τα δύο κόμματα έχουν συμφωνήσει στην εθνική στρατηγική των λεγόμενων αναδιαρθρώσεων ή εκσυγχρονισμών στα πλαίσια της Κομισιόν, όπως και στο Κοινοβούλιο έχουν ασπαστεί όλα αυτά τα μέτρα. Επομένως αν σ' αυτές τις εκλογές επαναληφθεί ό,τι και στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις και οι δύο δυνάμεις της δικομματικής εναλλαγής να είναι πάρα πολύ ψηλά, τότε εμείς το λέμε καθαρά και προειδοποιούμε: Το λαϊκό κίνημα θα έχει πολύ περισσότερα εμπόδια μπροστά του και θα έχει χαμηλότερη αποτελεσματικότητα. Το αντίθετο θα συμβεί εάν και οι δύο είναι οι μεγάλοι χαμένοι, αν μέσα από την κάλπη δυναμώσει ο ριζοσπαστισμός, που βασικό του κριτήριο και γνώρισμα αποτελεί η ενίσχυση του ΚΚΕ. Το λαϊκό κίνημα θα μπορεί να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση. Διότι, κάτω από άλλες συνθήκες, οι δύο αυτές δυνάμεις θα μπορέσουν να εγκλωβίσουν το λαϊκό κίνημα σε άσφαιρα πυρά, σε περιστασιακές αντιδράσεις χωρίς λαϊκή ενότητα, χωρίς στρατηγική, χωρίς προοπτική».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τους λόγους της επίσκεψής της στη Θεσσαλονίκη, σημείωσε:

«Προεκλογικοί. Δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Κάνουμε συγκεντρώσεις, περιοδείες σε χώρους δουλιάς. Αυτό είναι το κυριότερο για μας. Η συζήτηση με τους ανθρώπους στους χώρους της δουλιάς τους. Εκεί η συζήτηση είναι πολύ πιο πηγαία, λιγότερο επιτηδευμένη και λιγότερο επικοινωνιακή με βάση την επικοινωνιακή αντίληψη που περνάνε τα κόμματα που στηρίζονται σε διαφημιστικές εταιρείες».

Στην ερώτηση αν διαβλέπει τον κίνδυνο της κούρασης από μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, η Αλ. Παπαρήγα απάντησε:

«Εμείς, έτσι κι αλλιώς, δουλεύουμε μέσα στο λαό. Η προεκλογική περίοδος προσφέρεται για διάλογο και συζήτηση μαζί του και μάλιστα για συζήτηση στα συγκεκριμένα μεγάλα προβλήματα και στη γενική πολιτική γραμμή των κομμάτων. Εμείς είμαστε μαθημένοι, δεν κουραζόμαστε. Αλλοι είναι αυτοί που χρειάζεται να εγκαταλείψουν για λίγο τα σαλόνια και μπορεί να κουράζονται, αλλά δεν εξαρτάται από εμάς αυτό. Για μας, ας γίνουν τώρα οι εκλογές».

Τέλος, κληθείσα να σχολιάσει τις επιθέσεις Πάγκαλου που συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ δήλωσε:

«Εμείς με αμείωτη ένταση θα συνεχίσουμε τη συζήτηση και τη δράση μας για την Παιδεία, την Υγεία, την Ανεργία, για τις ιδιωτικοποιήσεις, για τις ΝΑΤΟικές εγκαταστάσεις που επεκτείνονται στην Ελλάδα, για το σύστημα της Αντιπυραυλικής Αμυνας, για το Κυπριακό και το Αιγαίο. Αυτά θα συζητήσουμε. Η συζήτηση και η αντιπαράθεση εκεί πρέπει να γίνει, κι αυτά είναι, άλλωστε, και τα ζητήματα που ενδιαφέρουν το λαό».

Στο πλαίσιο της περιοδείας της, η Αλ. Παπαρήγα περιόδευσε χτες στα εργοστάσια ΕΛΒΟ και ΑΜΣΤΕΛ και το βράδυ μίλησε σε πολιτική συγκέντρωση στο Πάρκο του Αγίου Θεράποντα στην Τούμπα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προετοιμασίες για την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση (2007-09-07 00:00:00.0)
Προοδευτικό και σύγχρονο είναι ό,τι βελτιώνει τη θέση των εργαζομένων (2007-06-26 00:00:00.0)
Να χτυπήσει «ξυπνητήρι» στα λαϊκά στρώματα (2004-01-08 00:00:00.0)
Στον αγώνα κατακτάται η εμπειρία και η πολιτική ωριμότητα (2000-03-11 00:00:00.0)
«Να συναντηθούμε στην κάλπη και στον αγώνα» (2000-03-07 00:00:00.0)
Οι εργαζόμενοι θα οικοδομήσουν το δικό τους μέτωπο (1997-05-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ